StoryEditor
skijanje

Šteta za hrvatske skijaše: I Zubčić i Ljutić dobri u prvoj vožnji, no podbacili u drugoj. Ipak oboje u TOP 10

Piše desk  /  10.02.2024., 14:35h

Filip Zubčić nije bio uspješan u utrci veleslaloma Svjetskog kupa u bugarskom Banskom gdje je prije tri godine ostvario svoju posljendju pobjedu. Danas je hrvatski skijaš završio kao deveti usprkos vrlo dobroj prvoj vožnji. Prvo mjesto osvojio je Švicarac Marco Odermatt, drugi je bio Norvežanin Alexander Steen Olsen, a treći Austrijanac Manuel Feller.

Zubčić je odradio sjajnu prvu vožnju u kojoj je završio četvrti. Za vodećim Švicarcem Marcom Odermattom zaostajao je 74 stotinke, ali u drugoj vožnji je bio prespor u prvom dijelu staze i unatoč preuzetom riziku u donjem dijelu u cilj je ušao tek kao šesti i do kraja je pao na deveto mjesto.

U poretku skijaša u veleslalomu Odermatt je prvi sa 600 bodova, drugi je Zubčić sa 314 bodova, a treći Žan Kranjec sa 271 bodom. U ukupnom poretku skijaša Odermatt ima prednost od čak 822 boda (1.506) ispred Francuza Cypriena Sarrazina koji ima 684 boda. Treći je Austrijanac Feller sa 669 bodova. Zubčić je 11. sa 350 bodova. 

I Ljutić podbacila u drugoj vožnji

Hrvatska skijašica Zrinka Ljutić zauzela je 10. mjesto na veleslalomu na andorskom skijalištu u Soldeuu, iako je nakon prve vožnje držala izvrsno peto mjesto. Sporiji nastup i jedna ozbiljnija pogreška koštale su je prilike da prvi put dođe do veleslalomskog postolja u Svjetskom kupu.

Tamo je slavila Švicarka Lara Gut Behrami ispred Novozelađanke Alice Robertson i  Amerikanke AJ Hurt.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 01:53