StoryEditor
igrač bayerna

Stanišić: "Obitelj mi je bila presretna kad sam dobio Dalićev poziv. Sestra je počela plakati"

Piše desk  /  22.09.2021., 22:12h
Debitant u hrvatskoj reprezentaciji Josip Stanišić za Dnevnik Nove TV izrazio je svoje oduševljenje pozivom Zlatka Dalića u reprezentaciju. Mladi branič Bayerna će u listopadu prvi put biti na okupljanju jedne hrvatske selekcije, a u rujnu je zbog ozljede propustio ciklus U-21 reprezentacije.

"Nisam očekivao poziv, ali naravno, bio sam presretan, kao i cijela obitelj. Zahvalan sam što sam dobio poziv i što mogu doći. Seka je počela plakati, svi su bili presretni, cijela obitelj, dobio sam preko sto poruka kada je objavljen popis. Svi su sretni", započeo je Stanišić.

Stanišić se ovo ljeto nametnuo na pripremama Bayerna, a Julian Nagelsmann ga je gurnuo u prvi sastav kada se ozlijedio prvi desni bek Benjamin Pavard. Ove je sezone nastupio osam puta, od čega četiri puta u prvoj postavi.

"Snalazim se sve bolje i bolje. Morao sam se uklopiti u ekipu koja je zajedno već godinama, ali ekipa je fantastična, svi mi pokušavaju pomoći i nisam nikako sam. Gledao sam na televiziji svaku njihovu utakmicu i odjedanput sam s njima u kabini, na terenu. To je kao početak sna", prokomentirao je Stanišić situaciju u Bayernu pa se osvrnuo i na Nagelsmanna: "Svi se odlično slažu s njim. Dosad smo igrali dobro, a vidi se da je sve bolje i bolje, tako da nema ništa negativno."

Stanišić će se u reprezentaciji za mjesto desnog beka boriti s Josipom Juranovićem.

"Ja nisam igrač koji će doći u reprezentaciju s očekivanjem da igram od prve minute ili tako nešto. Nadam se da bih mogao u te dvije utakmice igrati koju minutu, ali najbitnije je da pobijedimo obje utakmice i osvojimo šest bodova", zaključio je.

Hrvatska će 8. listopada gostovati na Cipru, a tri dana poslije na Gradskom vrtu dočekati Slovačku.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 14:57