StoryEditor
euro 2024.

Srpski navijači divljali po Munchenu, ozlijeđeno devet policajaca

Piše desk  /  26.06.2024., 11:53h

Srbijanska nogometna reprezentacija u utorak je remijem protiv Danaca eliminirana s Europskog prvenstva u Njemačkoj. No, u fokusu su srpski navijači koji su uoči susreta u Münchenu žestoko napali policiju.

Najmanje devet policajaca ozlijeđeno je u sukobu sa srpskim navijačima uoči odlučujućeg dvoboja za osminu finala Europskog prvenstva između Danske i Srbije, objavila je njemačka novinska agencija dpa.

Sukob je započeo oko 17 sati na središnjem gradskom trgu Marienplatzu kada su policajci pretresli jednog od navijača zbog sumnje u posjedovanje pirotehničkih sredstava. To je bio povod za bacanje stolova i boca na policiju. 

Oni su potom uzvratili uporabom suzavca i palica. Nakon tog sukoba na Marienplatzu, srpski su navijači nastavili s nezakonitom uporabom pirotehnike u blizini postaje podzemne željeznice, ali i unutar stadiona.

Više osoba stoga je optuženo za kršenje javnog reda i mira, nanošenje teških tjelesnih ozljeda i napad na policajce. Nema podataka o broju ozlijeđenih srpskih navijača. 

Nogometaši Srbije i Danske su odigrali remi bez golova, tako da su susjedi završili na posljednjem mjestu skupine C. Navijači na stadionu su na kraju utakmice srbijanske nogometaše gađali čašama i zazivali odlazak izbornika i nekolicine igrača. 

Dnevnik.ba

16. srpanj 2024 13:11