StoryEditor
"grom iz vedra neba"

Srpski mediji u šoku: Evo što kažu na vijest da će Ivanišević biti izbornik Srbije

Piše desk  /  15.12.2021., 07:28h
- Grom iz vedra neba! Đoković izbornik, čak bi i Hrvat mogao predvoditi Srbiju - kaže Informer

Vjerojatno neću ići u Australiju jer se izbornika na tom natjecanju ne pita puno, izjavio je za Žurnal.rs Viktor Troicki i tako odškrinuo vrata vijesti kakva dugo nije odjeknula ovdašnjim prostorom: Goran Ivanišević mogao bi postati izbornik Srbije!

Prilika za neočekivani angažman otvara se u ATP Cupu, momčadskom natjecanju koje će se početkom sezone održati u Sydneyju i na koje Srbi vjerojatno neće doputovati sa svojim izbornikom Viktorom Troickim. Turnir se održava od 1. siječnja do 9. siječnja u Sydneyu, a to je bitna informacija jer postavlja u prvi plan Ivaniševića. Naravno, srpski mediji prenijeli su tu vijest, a evo što kažu.

- Hrvat izbornik Srbije? Šokantna vijest stiže iz Zagreba: Novak Đoković donosi povijesnu odluku, piše Kurir, a u istom tonu ide i Blic:

- Zagrebački mediji plasirali šokantnu vijest, povijesnu odluku može donijeti Novak Đoković.

- Grom iz vedra neba! Đoković izbornik, čak bi i Hrvat mogao predvoditi Srbiju -  kaže Informer i dodaje:

- Legendarni Hrvat bi mogao preuzeti ulogu izbornika kada će se ionako naći tada u Sydneyu s Đokovićem.

Podsjetimo, prema pravilima, prvi tenisač reprezentacije može preuzeti funkciju izbornika, ali može i izabrati nekog drugog. Pravila kažu da zamjena mora biti iste nacionalnosti kao glavni izbornik, ali moguće su iznimke. Dakle, ako bi Đoković i Ivanišević željeli spojiti ugodno s korisnim, a to znači početak sezone u Australiji, mogli bi zajedno raditi "na drugom kraju svijeta" već s prvim danom 2022. Jer, sad je već jasno da najbolji tenisač putuje na Australian Open, što je bilo upitno zbog rigoroznih mjera koje propisuju da u zemlju ne može netko tko nije cijepljen.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 08:48