StoryEditor
sp u kataru

Srpski mediji o utakmici s Brazilom: "Nismo ih pobijedili 88 godina"

Piše desk  /  24.11.2022., 10:34h

Srbija i Brazil susrest će se u utakmici skupine G u četvrtak od 20 sati. Brazilci su, prema kladionicama, favoriti za osvajanje naslova svjetskog prvaka, dok je Srbija u ovom susretu ipak autsajder. No u Srbiji i tamošnjim medijima traje euforija uoči utakmice. Svi na naslovnicama imaju utakmicu koju nazivaju povijesnom.

Najave srpskih medija za utakmicu s Brazilom

"Srbijo, drma li te groznica", stoji na naslovnici Sportala, sportskog portala u sklopu Blica. Utakmicu protiv Brazila Sportal naziva "povijesnim duelom", a ističe kako je golman Kanade Milan Borjan rekao da će navijati za Srbiju te posebno pratiti njezine utakmice. "Brazilci, spremite se. Srbija kreće u napad", piše Telegraf. 

"Danas Srbija udara na Brazil: Orlovi, neka gori Katar, neka padnu Neymar i drugovi", piše Kurir pa tvrdi da Srbija nije pobijedila Brazil već 88 godina. Radilo se, ipak, o reprezentaciji Jugoslavije, koja je pobijedila Brazil 1930. i 1934. godine. Podsjećaju na izjavu Aleksandra Mitrovića o Brazilcima: "Da ne mogu možda da lete?" Na povijesnu se pobjedu osvrću i srpske Novosti u više tekstova. 

B92 ipak je nešto rezerviraniji što se tiče euforije, no na naslovnici ima dosta tekstova posvećenih hrvatskoj reprezentaciji te vrataru Milanu Borjanu. Osim početnih 11 igrača koji će nastupati protiv Brazila za Srbiju, na njihovoj su naslovnici golman Kanade Milan Borjan te izbornik kanadske reprezentacije s izjavom da će "sj*bati Hrvate".

Alo se također prisjeća davne pobjede Jugoslavije nad Brazilom naslovom: "Samljeli smo na fino kavu iz Brazilije." Također, navode da "cijela Srbija ovu utakmicu čeka mjesecima i da je ovo dan kad se piše povijest".

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 06:28