StoryEditor
slavlje nakon pobjede

Srpski mediji o Livaji i slavlju: Nacionalistički ispad iskompleksiranih Hrvata

Piše Desk  /  06.12.2021., 12:13h
Hajduk je na Maksimiru pobijedio Dinamo 2:0 u najvećem derbiju hrvatskog sporta, što je dalo dodatan impuls euforiji njegovih navijača da Bijeli ove sezone mogu daleko.

Navijači Hajduka napravili su doček svojoj ekipi, a glavnog protagonista Livaju nosili su na ramenima dok su pjevali "mrzim Dinamo, srpsko ime to", a hrvatski reprezentativac je sudjelovao u pjesmi. Reagirali su i brojni srpski mediji, piše Index.

"Nacionalistički ispad, kompleksi iz Hrvatske, Livaja je uživao spominjući srpsko ime..."

Tako Mondo.rs naziva Livaju najboljim hrvatskim igračem. "Kontroverzni Livaja spominje srpsko ime. Riječ je o jednoj od najčešćih parola Torcide, a vidjelo se da Livaja jako uživa u proslavi", piše u tekstu.

Vijest donose i Telegraf.rs i Informer, koji pišu o "junaku i heroju" Torcide koji je pjevao spornu pjesmu.

Ipak, najžešći je bio Kurir koji piše o "kompleksima iz Hrvatske". U tekstu naslovljenom " KOMPLEKSIMA IZ HRVATSKE NEMA KRAJA! Poznati fudbaler urlao 'Mrzim Dinamo, srpsko ime je to'! DOKLE VIŠE?" piše: "Iz Hrvatske ništa novo. Doduše, govorimo o scenama izvan terena i stvarima koje se svako malo ponavljaju. Pogađate - Srbi su na meti. Oni izgleda ne znaju ni slaviti a da ne spominju Srbe."

Što je Livaja napravio?

Podsjećamo, na dočeku koji su navijači Hajduka priredili svojoj ekipi bilo je pjesme i baklji.

Jedna od pjesama bila je i "mrzim Dinamo, srpsko ime to", a na snimci se vidi kako Livaja sudjeluje u pjevanju i rukama prati ritam.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 11:53