StoryEditor
ponovno tragičar

Srpski komentator nakon novog kiksa Maguirea: "On je najgori nogometaš Manchester Uniteda u zadnjih 50 godina!"

Piše desk  /  21.04.2023., 10:01h

Harry Maguire je od prije četiri godine najskuplji branič u povijesti nogometa. Tada ga je Manchester United doveo iz Leicestera uz odštetu od 87 milijuna eura. Uskoro je postao i kapetan kluba.

Međutim, posljednjih godina Maguire se ističe po nevjerojatnim kiksevima, a najnoviji mu je jedan od najvećih. U Unitedovoj prvoj četvrtfinalnoj utakmici Europa lige protiv Seville na Old Traffordu igrao je samo drugo poluvrijeme, ali mu je i to bilo dovoljno da u zadnjoj minuti zabije autogol kojim je njegova momčad ostala bez pobjede (2:2).

No, to je bio tek uvod za debakl na uzvratu. Tamo je Sevilli poklonio loptu za 1:0 već u osmoj minuti. Maguire je u opasnoj zoni pred kaznenim prostorom dodao loptu golmanu Davidu de Gei, a on mu je odmah vratio. Maguirea su potom okružila trojica suparničkih igrača, a Erik Lamela je blokirao njegovo novo dodavanje De Gei. Lopta se odbila prema golu Uniteda, uzeo ju je Youssef En Nesyri i zabio za vodstvo Seville, koja je na kraju pobijedila 3:0 za polufinale protiv Juventusa. Za španjolsku momčad je hrvatski nogometaš Ivan Rakitić odigrao cijeli susret te je i upisao asistenciju kod gola Badea za 2:0.

Nepojmljiv kiks Maguirea je hit na društvenim mrežama, ali isti status izborio je i komentator sa srpskog Arena Sporta reakcijom na nedjelo najskupljeg braniča ikad: "Maguire je najlošiji nogometaš Manchester Uniteda u zadnjih 50 godina! Slobodno to možemo reći! Kao da je ovo amaterski nogometaš, a ne kapetan jednog od najvećih klubova!"

23. travanj 2024 07:53