StoryEditor
Matej Delač

Srpski klub o hrvatskom golmanu: "Skroman kao i uvjek. Neće sam reći da je platio operaciju našem navijaču"

Piše desk  /  03.02.2023., 08:23h

Hrvatski golman Matej Delač (30) trenutno je igrač danskog prvoligaša Horsensa, a u intervjuu za srpski Sportski žurnal prisjetio se svoje bogate karijere u kojoj je kao 16-godišnjak doživio nenadanu slavu i transfer iz Inter Zaprešića u Chelsea, a kasnije je igrao i za klubove iz bivše Jugoslavije, Sarajevo i Vojvodinu.

Za Sportski žurnal Delač je govorio i o vremenu u Novom Sad gdje je nosio dres Vojvodine, ali njegov bivši klub je putem svog službenog Twittera odlučio ispričati o nečemu što je Delač, koji je kod njih igrao na posudbi iz Chelseaja 2013. godine, prešutio.

Vojvodina: "Skroman kao i uvijek..."

"Skroman kao i uvijek, Matej Delač nije spomenuo da je svojevremeno sam dao 6000 eura za operaciju našeg navijača Stojana Kolarova, ali mi i dalje dobro pamtimo sve! Ljudino, bit će nam drago da nam što prije budeš gost u Novom Sadu i tvojoj Vojvodini" poručili su iz srpskog prvoligaša, a Delač im je odgovorio: "Hvala vam puno! Voša zauvijek u mom srcu! Pozdrav za sve navijače i vas u klubu. I moram pohvalit gospodina Vlajića koji je radio intervju."

Delač je rođen u Gornjem Vakufu u Bosni, a seniorsku karijeru započeo je u zaprešićkom Interu. Sa 16 godina probio se u prvu ekipu i stekao slavu kada je obranio penal legendi HNL-a Davoru Vugrinecu. Uslijedio je transfer u Chelsea 2010. i poziv u hrvatsku reprezentaciju u kojoj je sjedio na klupi tijekom legendarne pobjede protiv Engleske na Wembleyu. 

U londonskom velikanu ipak se nije uspio nametnuti i upisati ijedan nastup za prvu ekipu. Vrijeme je provodio po posudbama, a pod ugovorom s klubom bio je do 2018. kada je besplatno prešao u Horsens. Tijekom vremena u Vojvodini bio je dio ponajbolje generacije u recentnoj povijesti kluba za koju je igrao i današnji kapetan Lazija Sergej Milinković-Savić.

"U Novi Sad trenutno ne dolazim često, ali često sam u Beogradu. Eto, bio sam prošlog ljeta. Imam puno prijatelja. U Srbiji nisam imao ijedan sitan problem, nitko me nije vrijeđao ni kad smo igrali s Partizanom i Crvenom zvezdom" ispričao je Delač Sportskom žurnalu.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 20:54