StoryEditor
ep za stolnotenisače

Srbija zabranila predstavnicima Kosova dolazak na EP, traži se žestoka kazna

Piše desk  /  16.07.2022., 22:07h

Olimpijski komitet Kosova oglasio se priopćenjem za javnost nakon što im je Srbija zabranila sudjelovanje na Europskom prvenstvu za stonotenisače do 21 godine u Beogradu.

Iz Olimpijskog komiteta Kosova ogorčeni su zbog ove odluke organizatora Europskog prvenstva i navode kako je Srbija ponovo u sport umiješala politiku.

"Srbijanska politika ponovo se miješa u sport, stonotenisačima Kosova zabranjeno sudjelovanje u Europi. Diskriminacija naših sportaša. Najnoviji slučaj dogodio se našim igračima u stonom tenisu koji su bili uskraćeni za ravnopravno sudjelovanje s ostalim zemljama na Europskom prvenstvu U-21 koje se održava u Beogradu, Srbija", naveli su iz Olimpijskog komiteta Kosova.

Iz ove organizacije najavili su žalbu i pozvali su Europsku stonotenisku federaciju (ETTU) da reagira i žestoko kazni organizatore.

"Olimpijski komitet Kosova je bio u stalnom kontaktu sa Stonoteniskim savezom Kosova tijekom prijave za Europsko prvenstvo zbog čega osuđujemo čin miješanja srbijanske politike u sport, što nije prvi ovakav slučaj prema našim sportašima. Nadamo se da će Europska stonoteniska federacija preduzeti neophodne mjere protiv organizatora, u ovom slučaju Srbije, i vjerujemo da će žestokom kaznom okončati takvu diskriminaciju zauvijek", dodaje se.

Vlasti Srbije još uvijek nisu željele potvrditi, niti demantovati ovu informaciju.

Dnevnik.ba

17. svibanj 2024 12:54