StoryEditor
sp u košarci

Srbija prvi polufinalist Svjetskog prvenstva: Litva nije imala nikakve šanse

Piše desk  /  05.09.2023., 14:21h

Košarkaši Srbije pobijedili su Litvu 87:68 i tom se pobjedom plasirali u polufinale Svjetskog prvenstva. Srbija je fantastičnom igrom ostavila Litvu bez šanse za medaljom, a sebe promovirala u prvog polufinalista natjecanja. Za mjesto u finalu igrat će protiv pobjednika utakmice u kojoj se susreću Kanada i Slovenija.

Srbija će u toj utakmici navijati za Kanadu, baš kao i za Sjedinjene Američke Države u ogledu protiv Latvije. Pobjede SAD-a i Kanade osigurale bi joj nastup na Olimpijskim igrama u Parizu sljedeće godine.

Litva se držala jednu četvrtinu

Srbija je utakmicu riješila nakon izjednačene prve četvrtine. Poslije prvih deset minuta bilo je 25:24 za Litvu, no sljedeće dvije dionice igre u potpunosti su otišle na stranu igrača koje vodi Svetislav Pešić. Sljedeću četvrtinu Srbija je riješila u svoju korist s 25:13, treću s 24:17, a početkom posljednje stigla i do prednosti od 20 koševa razlike.

Fantastično prvo poluvrijeme odigrao je Bogdanović koji je svojih 16 i pol minuta u njemu iskoristio za 18 poena. Šut mu je bio fantastičan. Za dvicu je pogađao 6/7, a za tricu 2/3. Tome je pridodao tri skoka, dvije asistencije i jednu osvojenu loptu. Kraj utakmice dočekao je s 21 postignutim košem.

Najbolji uz njega bili su Filip Petrušev sa 17 poena i šest skokova i Stefan Jović s 11 poena i pet asistencija. Kod Litve, koja je u prošloj utakmici iznenadila SAD i slavila 110:104, a u ovoj igrala bez bitnog Eimantasa Bendžiusa, najbolji je bio Tadas Sedekerskis s 14 poena i devet skokova. Rokas Jokubaitis dodao je 13 uz devet asistencija.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 16:04