StoryEditor
kvalifikacije za sp

Srbija golom u 90. minuti pobijedila Portugal i plasirala se na Svjetsko prvenstvo

Piše desk  /  14.11.2021., 22:48h
Srbija je napravila senzaciju u Lisabonu. Portugal je u ključnom susretu za plasman na SP u Kataru iduće godine kod kuće izgubio od Srbije 2:1 i tako propustio veliku šansu da se direktno plasira na Mundijal. Gol za Portugal je zabio Sanches u 2. minuti, a za Srbiju su zabijali Tadić u 33. i Mitrović u 90. minuti.

Uoči ovih 90 minuta u Lisabonu obje momčadi su imale po 17 bodova, ali Portugalce je na završni turnir vodio i remi, dok je Srbiji igrala samo pobjeda, prenosi Index.

Portugal je sjajno otvorio utakmicu, a Renato Sanches je zabio već u 2. minuti nakon velike pogreške Gudelja. Srbija se nije predala, štoviše, zaigrala je puno bolje i zasluženo je došla do izjednačenja u 33. minuti kad je pogodio Tadić nakon katastrofalne pogreške golmana Portugala Patricija kojem je lopta ispala iz ruku i ušla u mrežu. Prije toga je Vlahović u 12. minuti pogodio i vratnicu.

Srbija se do kraja trudila zabiti i drugi gol koji bi joj donio nastup na Mundijalu, imala je svoje šanse, ali Portugal je čuvao bod sve do 90. minute ka dje Mitrović zabio za jednu od najvećih pobjeda Srbije u povijesti.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 15:03