StoryEditor
ljubičić eliminirao genk

Srbi hvale Hrvata koji je pomogao njihovoj ligi, pamti se bratov skandal u Kiseljaku

Piše desk  /  10.12.2021., 11:20h
Uz Roberta, nogometom se u obitelji bavi i stariji brat Dejan, danas član Koelna u njemačkoj 1. Bundesligi.

Bogata europska večer jučer je bila sretna Dinamu koji je prošao dalje u Europskoj ligi, a među ostalim klubovima koji su bili u slavlju, svoj europski put nastavljaju i vodeći srpski predstavnici. Crvena zvezda je u osmini finala Europske lige, dok je Partizan izborio prvu eliminacijsku fazu natjecanja u Konferencijskoj ligi, što je značilo i novi bodovni ulov za Uefinu klupsku ljestvicu nacionalnih koeficijenata.

Srbija se bori za 11. mjesto nacionalne ljestvice, na kojoj je Hrvatska poslije Dinamove pobjede nad West Hamom u Londonu skočila na 17. poziciju. U nastavku europske sezone, Dinamo ostaje jedini hrvatski adut, dok Srbija s dva beogradska rivala cilja 11. poziciju, što bi srpskom prvaku donijelo izravan ulazak u jednu od skupina u Ligi prvaka u sezoni 2023./24.

U toj utrci, Srbiju u ovoj sezoni još pritišće Belgija, a da taj pritisak ne bude jači, pobrinuo se jedan Hrvat.

Belgija je ostala bez jednog svojeg predstavnika poslije gola koji je u dresu bečkog Rapida zabio Robert Ljubičić, 22-godišnji nekadašnji hrvatski reprezentativac u mlađim dobnim kategorijama, koji je potom bio i član mlade reprezentacije Austrije, u zemlji u kojoj je rođen. Ljubičić je bio jedini strijelac protiv Genka, time je odveo Bečane do nastavka europskog puta u Konferencijskoj ligi, dok se belgijski klub oprostio od Europe. Jedini belgijski predstavnik ostaje Gent, što Srbiji odgovara.

Ljubičićev gol u Genku pogledajte – ovdje.

Uz Roberta, nogometom se u obitelji bavi i stariji brat Dejan, danas član Koelna u njemačkoj 1. Bundesligi. Priču o Robertu i Dejanu je nakon gola mlađeg brata u Genku približio portal Telegraf, koji podsjeća i na svojedobni skandal u kojem je stariji brat svojedobno sudjelovao u društvu jednog prijatelja u Kiseljaku.

Tada se o Dejanu Ljubičiću pisalo zbog gađanja tamošnje džamije pivskom bocom, a kasnije je stigla njegova isprika da se to dogodilo slučajno. Prijatelj i on tražili su pekarnu, u mraku nisu prepoznali džamiju, pa se dogodio napad bocama koji je bio zabuna.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 13:18