StoryEditor
konferencijska liga

Srbi bijesni zbog transparenta navijača AEK-a: "Izdaja! Grčki navijači zabili nož u srce Srbima"

Piše desk  /  06.10.2023., 09:04h

Nogometaši AEK-a su u utakmici 2. kola skupine B Europa lige dočekali Ajax i pred 30-ak tisuća svojih navijača remizirali s nizozemskim velikanom. Susret je završio 1:1 nakon što je Steven Berwijn u 30. minuti iskoristio jedanaesterac za Ajax, a Domagoj Vida u 74. postavio konačan rezultat. Zbog transparenta s tribina utakmica je odjeknula i u Srbiji.

Navijači AEK-a su na OPAP Areni, pišu srpski mediji, istaknuli transparent na kojem je pisalo "Kosovo je Albanija", što je nakon utakmice postala i tema tamošnjih medija. B92 tako navodi da su "navijači neugodno iznenadili sve u Srbiji, koja je iz Grčke, kada su u pitanju ovakve stvari, uglavnom dobivala poruke podrške".

Kurir: Grčki navijači zabili nož u srce Srbima

"Pristalice AEK-a su ne tako davno imale parolu koja je govorila suprotno, pa nikome nije jasno zašto i kako je došlo do promjene stava navijača kluba iz Atene", navodi Kurir u tekstu pod naslovom "Izdaja! Grčki navijači zabili nož u srce Srbima: Braćo, ovo od vas nismo očekivali! Parola koja je šokirala sve u Srbiji".

Telegraf piše o "šokantnom transparentu" i "neugodnom iznenađenju" i dodaje: "Da sve bude bizarnije, oni su prije samo nekoliko mjeseci imali potpuno drugačiju poruku pa su tada pisali pogrdno o Albaniji", a sportal.blic.rs sve opisuje kao "megaskandal".

"Meč je ostao kompletno u sjeni transparenta koji su istaknuli navijači grčkog kluba, koji su time ušli u centar novog skandala." 

Devnik.ba

19. veljača 2024 13:17