StoryEditor
sp u kataru

Sramotan tekst britanskog medija: "Hrvati slave kao da su osvojili prokleti turnir!"

Toni RaspudićPiše Toni Raspudić  /  18.12.2022., 09:54h

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom nad Marokom 2:1 osvojila je novu brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu, što su naši nogometaši, sasvim razumljivo, burno proslavili nakon posljednjeg sučeva zvižduka. Ipak, i takvom ponašanju, nabijenom sportskim duhom, poneki su imali štogod za zamjeriti.

Novom broncom hrvatska je stigla do druge medalje zaredom na mundijalima i čak treće na šest svjetskih prvenstava, koliko ih je ukupno odigrala. Nevjerojatan je to uspjeh za demografski malu naciju, čime smo još jednom potvrdili da smo nogometna velesila.

Hrvatski nogometaši novi uspjeh znali su dobro i proslaviti. Nakon posljednjeg sučeva zvižduka rezervni igrači sjurili su se na teren i krenuli grliti s prvotimcima. Ipak, takva reakcija naših nogometaša nekima je, iz njima poznatih razloga, zasmetala. Naime, poneki korisnici društvenih mreža, iz udobnosti vlastite fotelje, zapitali su se zašto se Hrvati toliko vesele trećem mjestu, gotovo kao da su osvojili prvenstvo.

'Slave kao da su osvojili turnir. Sramota'

Njihove komentare prenio je i britanski Daily Mail uz naslov: "'Hrvati slave kao da su osvojili prokleti turnir!' Nogometni obožavatelji pišu da je divlja reakcija Hrvatske nakon osvojenog trećeg mjesta bila 'neugodna za gledati', i to nakon što je cijela klupa utrčala na teren kako bi proslavila pobjedu nad Marokom". U tekstu su potom izdvojili neke od komentara s društvenih mreža.

"Ovo mora biti najnebitnija utakmica ikad, a Hrvati slave kao da su osvojili prvenstvo", "Smiješna mi je jedna stvar o osvajanju trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu, a to je da je treća momčad na kraju sretnija od druge. Hrvati su bili tužni 2018. nakon utakmice finala, kada su bili drugi, a sada slave treće mjesto", "Hrvatska je plakala prije četiri godine jer je bila druga. Danas je sretna i slavi treće mjesto. Gdje je tu smisao?", "Hrvatska slavi kao da je osvojila prokleti turnir. Sramota", pišu korisnici društvenih mreža, prenosi Daily Mail.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 09:00