StoryEditor
velež - zrinjski

Sramotan i huškački poziv navijačima Veleža na finale Kupa BiH

Piše desk  /  15.05.2023., 13:13h

Dva dana dijele nas od utakmice finala Kupa BiH u kojoj će snage odmjeriti dva mostarska velikana FK Velež i HŠK Zrinjski Mostar.

Naime, finalna utakmica zakazana je za srijedu 17. svibnja s početkom u 18:00 sati, a zdrava navijačka euforija osjeti se na mostarskim ulicama.

Brojni navijači pohrlili su po svoje ulaznice, a FK Velež objavio je i kako su sve ulaznice rasprodane u rekordnom roku. Vjerni navijači oba kluba zaputit će se u Zenicu kako bi ispratili veliki događaj za Mostar te podržali svoj omiljeni klub.

Bljesak.info je objavio i poziv navijačima FK Veleža na citiramo: "Utakmicu u kojoj se sastaju sve suprotnosti ovog svijeta, antifašizam protiv fašizma, ponos protiv sramote, ljubav protiv mržnje, dobra protiv zla, utakmica čiji je značaj nemjerljiv iz mnogo nama svima poznatih razloga".

Cijeli poziv pod nazivom "Kup je naš" objavljujemo u nastavku:

"Poštovane komšije i prijatelji, naš Fudbalski klub Velež Mostar dana 17.05. 2023. godine u Zenici igra možda i najvažniju utakmicu postratnog perioda, finalnu utakmicu Kupa Bosne i Hercegovine, utakmicu protiv drugog kluba iz našeg grada. Utakmicu u kojoj se sastaju sve suprotnosti ovog svijeta, antifašizam protiv fašizma, ponos protiv sramote, ljubav protiv mržnje, dobra protiv zla, utakmica čiji je značaj nemjerljiv iz mnogo nama svima poznatih razloga. U ne tako davnoj prošlosti putem radio proglasa od neprijatelja smo pozvani da na prozore i balkone izvjesimo bijele krpe, a na ruke stavimo bijele trake. Predaja nikada nije bila opcija! Mi, raja sa Vaše i naše Tekije Vas pozivamo da dan pred utakmicu 16.05.2023. i na dan utakmice 17.05.2023. na prozore i balkone svojih kuća i stanova izvjesimo Veležovo, bilo šta što je crveno, zastava, platno, majica, krpa, šal, državnu zastavu, zastavu ljiljana. Podržimo naše, podržimo jedni druge, naše jedinstvo neprijatelja boli, jer sve nas ista ljubav spaja!" Građanima Mostara ostaje se nadati kako će igrači i navijači oba kluba u Zenici prezentirati ono najbolje od Grada na Neretvi te da neće biti dokaz ružnog epiteta koji se Mostaru godinama lijepi "grad slučaj". 

Navijači moraju razumjeti da nogometna utakmica nije nikakav postratni okršaj te svim srcem navijati za svoj klub, a ne protiv drugoga. Neka bolji pobjedi! 

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 14:11