StoryEditor
mark allen:

"Sram me reći gdje sada živim. Spiskao sam višemilijunsku zaradu..."

Piše desk  /  15.10.2022., 10:09h

Mark Allen je dobro poznato ime u svijetu snookera. Ovaj 36-godišnjak je rođen u Sjevernoj Irskoj, a karijera mu traje već 16 godina. Osvojio je šest velikih turnira, a na Svjetskom prvenstvu je uspio stići do polufinala. Sada je tema britanskih medija jer je u razgovoru za BBC otkrio kako je nedavno proglasio bankrot, iako je u karijeri zaradio preko četiri milijuna eura samo od nagradnih fondova za turnire.

"Ovo je bio jedini način da se spasim, taj da proglasim bankrot", započeo je pa nastavio: "Sram me reći da sad živim u unajmljenom stanu. Trošio sam novac prije nego što bih ga zaradio, odmah bih sve spiskao, a sve je kulminiralo razvodom koji je bio jako, jako skup. Jedino o čemu razmišljam je dovesti se u red."

Pojasnio je svoje troškove: "Kad bih se barem mogao vratiti, drugačije bih se ponašao s novcem. Ako je neki automobil bio dostupan za 50 tisuća funti, ja bih potrošio 80 tisuća. Ako sam mogao unajmiti stan za tisuću i pol funti, ja bih potrošio dvije i pol tisuće."

"Nisam pazio, nisam vodio računa o porezima i nisam stavljao novac sa strane za ovakve situacije. Odvjetnici za razvod, sve to košta, a ja nisam imao nikakvu mjeru. Činilo me to depresivnim, ali odlučio sam promijeniti stvari."

Rekao je i kako je u posljednjih 12 godina zaradio oko dva milijuna funti, ali bi zbog velikih troškova turnire u prosjeku završavao s otprilike šest i pol tisuća funti plusa. Sad je, navode britanski mediji, u vezi s novom djevojkom, Aideen.

Dnevnik.ba

05. svibanj 2024 20:56