16.02.2022., Split - Stadion na Poljudu zbog kratkotrajne kise na trenutak uljepsala duga. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELLIVO CAGALJ/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
splitski stadion

Sprema se velika obnova Poljuda; evo koliko će koštati i tko će to platiti

Piše desk  /  23.02.2022., 20:38h
Zamjenik gradonačelnika Splita Antonio Kuzmanić najavio je obnovu Poljuda i rekao da će ona stajati 148 milijuna kuna i da se Grad kao većinski vlasnik prijavio za sredstva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Najavljeni prvi krug novih sankcija usmjeren je na pristup financijskom tržištu i protiv pojedinaca u Rusiji. No, koliko god sankcije bile blage ili na prvu ruku nepovezane s tvrtkama, one utječu na ekonomsku aktivnost. Ne treba smetnuti s uma da Rusija nije uvela protusankcije - za sada. Iz Fortenove poručuju da nema razloga za strah zbog sankcija.

Obnovit će se krov i betonska armatura splitskog stadiona. Ako ne uspiju u tom naumu, planirano je do sredstava doći iz ITU mehanizama ili drugih financijskih instrumenata Europske unije.

"Grad Split će morati neovisno o bespovratnim sredstvima hitno intervenirati na nekim dijelovima stadiona te ćemo u rebalansu morati osigurati neka sredstva", kazao je u izjavi za Dalmacija News Antonio Kuzmanić. 

"Iznos je prevelik da bi Grad Split sam investirao. Imamo i plan B i Plan C, koji bi ipak možda malo odgodili sanaciju. Kako i vidite, ne stojimo samo na jednoj opciji, već razmatramo i pripremamo sve varijante", rekao je zamjenik gradonačelnika uz tvrdnju kako je obnova Poljuda jedan od ključnih projekata.

"Bilo kako bilo, spremni smo za sve situacije i spremni smo za sve prilagodbe modela financiranja", podvukao je Kuzmanić.

05. prosinac 2023 08:31