StoryEditor
liga nacija

Sprema se "invazija" na Ernst Happel: Pola stadiona u Beču navijat će za Hrvatsku?

Piše desk  /  16.09.2022., 14:07h

Pred hrvatskom reprezentacijom dva su posljednja kola Lige nacija. Prvo će u borbi za čelo ljestvice na Maksimiru ugostiti Dansku 22. rujna (četvrtak), a tri dana kasnije čeka je gostovanje u Austriji. Ipak, i na njemu će izabranici Zlatka Dalića, čini se, imati veliku podršku.

Stadion Ernst Happel je rasprodan te će nedjeljnu utakmicu Austrije i Hrvatske uživo gledati 50 tisuća ljudi. HNS je ulaznice za hrvatski navijački sektor već rasprodao prije osam dana po cijeni od 250 kuna, ali hrvatskih navijača trebalo bi biti mnoštvo i na drugim dijelovima stadiona.

Brojni hrvatski navijači iz dijaspore, odnosno same Austrije te Njemačke i Švicarske, pristići će na utakmicu pa se nagađa da će ih biti čak oko 20 tisuća, dakle gotovo pola kapaciteta stadiona! Do stadiona na Prateru bi trebali doći u velikoj navijačkoj povorci, piše Index Sport.

Stadion Ernst Happel zauvijek će ostati u sjećanju hrvatskih navijača kao mjesto na kojem je reprezentacija pretrpjela jedan od najbolnijih poraza - onaj od Turske na Europskom prvenstvu 2008. godine.

Ipak, na tom istom natjecanju Hrvatska je ondje s 1:0 svladala Austriju, protiv koje i inače ima dobre rezultate. Austrijska reprezentacija na prvu pobjedu protiv Hrvatske čekale je sve do ove godine i slavlja u Osijeku 3:0, a Dalićeva momčad će joj se sada pokušati revanširati.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 17:57