StoryEditor

Sportske igre mladih u Posušju

Piše desk  /  22.05.2024., 13:47h

Nekoliko stotina učenika posuških osnovnih škola okupilo se u srijedu u Posušju na sportskoj manifestaciji Plazma sportske igre mladih.

Treće izdanje Igara u Posušju je otvorio općinski načelnik Ante Begić, uz zajedničko paljenje plamena igara učenika i organizatora, priopćeno je iz Općine Posušje.

- Čast mi je danas otvoriti igre. Danas šaljemo zaista prekrasnu sliku iz naše općine. Lijepo vas je sve vidjeti u ovako velikom broju te se nadam kako ćete ostvariti dobre uspjehe. Želim vam svu sreću, da sa svojim sportskim vještinama izborite plasman na završno natjecanje u Splitu jer tako promovirate sebe, svoje učitelje, nastavnike, profesore, školu i općinu - poručio je tom prigodom načelnik Begić.

Nakon zagrijavanja plesom i pjesmom, učenici su pohitali na sportske terene kako bi se okušali u nekoliko disciplina.

Tako su prvo započela natjecanja u atletici i igri graničar na platou Trga hrvatskih branitelja, a u nastavku dana u sportskim dvoranama slijede odmjeravanja u nogometu i košarci.

Najbolje ekipe očekuje daljnje natjecanje u Ligi Hercegovine u Mostaru, potom u Sarajevu, a kruna događanja bit će međunarodni susret koji će se u sklopu ove manifestacije održati u Splitu.

Njegovanje sportskog duha i fair play igre, krilatice su Sportskih igara mladih, koje se organiziraju već 28 godina pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora i Svjetske nogometne organizacije uz potporu mnogobrojnih uglednih sportaša.

U Posušju su se organizirale u sklopu kulturno-sportske manifestacije Posuško lito.

Dnevnik.ba

18. lipanj 2024 19:16