StoryEditor
kvalifikacije za svjetsko prvenstvo

Španjolski reprezentativac u Prišitini odbijao izgovoriti riječ "Kosovo", novinar ga napao zbog toga

Piše DESK  /  08.09.2021., 09:42h
Španjolski nogometaš Pablo Sarabia privukao je pažnju ponašanjem na konferenciji za medije uoči susreta njegove Španjolske protiv Kosova, jer je svo vrijeme za suparnički tim govorio "domaćin", što je u jednom trenutku konstatirao jedan kosovski novinar.

Naime, Španjolci ne priznaju Kosovo kao neovisnu državu i već u prvom susretu ovih selekcija, koji je odigran u Sevilli, komentatoru je zabranjeno da govori ime ove države. Također, ime države su namjerno napisali malim slovima, kao i skraćenicu od tri slova koja stoji u gornjem lijevom kutu kod rezultata.

Sada je priča dobila i nastavak, ovaj put na konferenciji za medije u Prištini, kada je jedan kosovski novinar pitao nogometaša Španjolske Pabla Sarabiju zbog čega ne govori Kosovo, već "domaći tim".

"Zašto ne kažeš Kosovo, zašto govoriš domaći tim?", pitao je novinar, a Sarabia je ostao zbunjen i nakon nekoliko sekundi razmišljanja rekao:

"Ne razumijem pitanje."

Susret reprezentacija Kosova i Španjolske igrat će se danas od 20:45 sati. Trenutačno je Španjolska prvoplasirana na tablici s 10 osvojenih bodova, jednim više od Švedske i šest više od Kosova koje je s četiri boda na trećoj poziciji.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 12:30