StoryEditor
žestoke reakcije

Španjolski novinari žestoko po Ancelottiju nakon teškog poraza u El Clasicu: "Uništio je Modrića..."

Piše desk  /  21.03.2022., 09:14h
‘Harakiri‘ Carla Ancelottija, osvanuo je u ponedjeljak na naslovnici španjolskog Asa, pišu Sportske novosti. Tekst kojeg potpisuje Carlos Forjanes osvrnuo se na potpuno promašenu taktiku talijanskog stručnjaka koja je rezultirala debaklom Real Madrida i teškim porazom od Barcelone na svom Santiago Bernabeuu (0:4).

"Njegov plan s Modrićem u napadu, prelazak na obranu s tri igrača... Taktički je to nered koji je teško objasniti", analiza je uglednog španjolskog medija.

"Tražili smo veću kontrolu lopte, pritiskali visoko, ali nakon prvog pogotka, plan nije upalio i uzdrmali su nas. Pristup nije bio dobar. Barca je igrala bolje i zaslužila je ovu pobjedu. No, nećemo potonuti zbog ovog poraza. Okrećemo glavu prema naprijed, između ostalog, imamo i devet bodova prednosti nad drugoplasiranom momčadi (Sevilla, op.a.)", komentirao je Carlo Ancelotti nakon utakmice odluku koja se odnosila na Modrićevu poziciju pa priznao:

"Bili smo neprepoznatljivi, sve je pošlo po zlu. Rekao sam igračima da je ovo moja pogreška. Pogriješio sam u pristupu. Može se dogoditi jednom, a dvaput obično nisam u krivu", zaključio je.

Španjolski novinari nisu imali milosti, Ancelottijevu odluku žestoko su popljuvali.

"Otišao je predaleko. Zbog izostanka Karima Benzeme uništio je drugu figuru momčadi, a to je Modrić. Čini mi se kao dobar trener i razuman tip, ali danas je poludio. Ovime je zaustavio onaj magični učinak izazvan preokretom protiv PSG-a", riječi su Alfreda Relaña iz Asa.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 15:03