StoryEditor
poraz od maroka

Španjolski mediji: Ovo je noćna mora. Poginuli smo isto kao u Rusiji

Piše desk  /  06.12.2022., 20:54h

Maroko je napravio veliko iznenađenje i u osmini finala SP-a je izbacio velikog favorita, Španjolsku. Nakon 120 minuta bilo je 0:0, a u raspucavanju je Maroko slavio 3:0. Briljirao je u raspucavanju jedanaesteraca vratar Bono, koji je obranio dva udarca Španjolcima, a Sarabia je pogodio stativu. Maroko u četvrtfinalu čeka bolja momčad iz susreta Portugala i Švicarske.

Španjolski mediji su u šoku. Prvi naslovi su defetistički pa je tako Marca izvještaj s utakmice naslovila riječima "noćna mora". AS je donio naslov ''Španjolska poginula baš kao u Rusiji'', podsjećajući da je Furija i tada u ovoj fazi na penale ispala od domaćina, prenosi Index.hr.

"Mislili smo da smo kraljevi, ispali smo prosjaci"

''Zbogom Svjetskom prvenstvu. Baš kao i prije četiri godine, imamo isti osjećaj udaranja u zid. Španjolska je izgubila od Maroka i napušta Katar s jednom jedinom pobjedom (7:0 protiv Kostarike) zbog koje smo vjerovali da smo kraljevi. Sad vidimo da smo prosjaci. 'Rezultat mi nije važan', rekao je Luis Enrique prije ove utakmice. Ta fraza sad zvuči kao epitaf. Španjolska je igrala jako loše i ispala je od Maroka, kojem je ovo četvrtfinale najveći rezultat u povijesti. Na Španjolskoj je sad da dobro razmisli što dalje'', piše novinar AS-a.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 10:39