StoryEditor
Spašavanje Barcelone

Španjolski mediji: 1.5 milijardi eura iz Emirata spašava Barcelonu

Piše Desk  /  28.09.2021., 13:40h
8TV je objavila, a El Mundo Deportivo prenosi da je neimenovana tvrtka iz Dubaija ponudila Barceloni pozajmicu od 1.5 milijardi eura kako bi povratila likvidnost, i to uz sjajne uvjete - nisku kamatu, čiji točan iznos još nije poznat, te dugi moratorij na početak otplate

8TV je objavila, a El Mundo Deportivo prenosi da je neimenovana tvrtka iz Dubaija ponudila Barceloni pozajmicu od 1.5 milijardi eura kako bi povratila likvidnost, i to uz sjajne uvjete - nisku kamatu, čiji točan iznos još nije poznat, te dugi moratorij na početak otplate, prenosi Index.hr.

Barcelona je dužna 1.35 milijardi eura, što ju je gotovo paraliziralo te natjeralo da proda i otpusti najskuplje igrače.

Spomenuta kompanija nudi joj moratorij na otplatu spomenute pozajmice na najmanje dvije, a najviše čak 12 godina.

To znači da Barcelona u spomenutom razdoblju ne bi morala niti početi otplaćivati veliku pozajmicu. 

Prema navedenom izvoru, ubrizgavanje milijardu i pol eura u klub bi se dogodilo odmah nakon što to odobri vodstvo kluba i znači da bi Barcelona ekspresno opet bila likvidna. Točnije, mogla bi krenuti u ojačavanje momčadi već u zimskom prijelaznom roku. 

Prijedlog pozajmice razmatraju Barcelonin predsjednik Joan Laporta, potpredsjednik Eduard Romeu, koji je u klubu zadužen za financije, te izvršni predsjednik Ferran Reverter.

Oni proučavaju detalje i uvjete i odlučit će hoće li prihvatiti ponudu. 

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 14:02