StoryEditor
španjolski as

Španjolski list: "Dinamo ima monopol, ali juniori Hajduka su ispisali povijest hrvatskog nogometa"

Piše desk  /  22.04.2023., 13:48h

Ne prestaju stizati reakcije na povijesni uspjeh juniora Hajduka. Pobjeda protiv Milana za plasman u finale Lige prvaka mladih je odjeknula poput bombe.

Dan nakon sjajne predstave u Ženevi, španjolski list AS raspisao se o povijesnom uspjehu hrvatskog nogometa, rivalstvu Hajduka i Dinama, ali i invaziji navijača na Ženevu:

"U državi gdje Dinamo ima monopol na nogomet, plasman Hajduka na Final Four Lige prvaka mladih je bio popriličan događaj. Zbog toga je ovog tjedna 10 tisuća Hrvata doputovalo u Ženevu", piše španjolski list.

S ovom pobjedom Hajduk je postao prva hrvatska momčad, koja je izborila plasman u finale UEFA-inog klupskog natjecanja. Ne računa se Dinamovo osvajanje Kupa velesajamskih gradova, jer, kako kažu iz krovne europske nogometne organizacije, oni nisu organizirali to natjecanje.

Dakako, bilo je riječi i o Hajdukovoj školi nogometa koja se, kako piše AS, nalazi u sjeni Dinamove škola, koja je u posljednja dva deseteljeća proizvela većinu hrvatskih reprezentativaca. Međutim, splitski klub je donio Vatrenima igrače kao što su Robert Jarni i Ivan Perišić.

Za kraj dali su kratki osvrt na utakmicu protiv Milana, za kojeg pak pišu, nije mogao ništa protiv Hajduka:

"Nakon izjednačenog prvog poluvremena, Hajduk je bio poput parnog valjka u drugom poluvremenu. Probijali su Milan po krilima i brzom tranzicijom, a svaka lopta koju su uzeli bila je velika opasnost za Talijane".

Zaključuju finalna utakmica Hajduk - AZ Alkmaar je utakmica, koju nitko nije očekivao.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 23:46