StoryEditor
svladali Poljsku

Španjolska u polufinalu EP u rukometu

Piše hina  /  25.01.2022., 18:30h
Rukometaši Španjolske ostali su u pohodu na treći uzastopni naslov europskog prvaka i igrat će u polufinalu EP-a u Mađarskoj i Slovačkoj nakon što su u utorak u Bratislavi svladali Poljsku sa 28-27 (14-13) i tako osigurali jedno od prva dva mjesta u svojoj skupini glavnog kruga.

Španjolci su tijekom cijele utakmice imali prednost, a u posljednje tri minute ušli su s tri gola viška (28-25). No, na kraju su Poljaci u zadnjoj minuti imali dva šuta sa šest metara za izjednačenje, ali je španjolski vratar Rodrigo Corrales čudesno obranio šuteve Moryta i Czuware te tako odveo Španjolsku u šesto uzastopno polufinale na europskim prvenstvima.

Strijelce pobjedničke reprezentacije predvodili su Agustin Casado i Ferran Sole sa po četiri pogotka, a Corrales je imao osam obrana. Moryto je sa šest pogodaka bio najbolji strijelac Poljske koja je s jednim bodom ostala na zadnjem mjestu.

Španjolska čeka rasplet dvoboja Norveške i Švedske (20.30 sati) kako bi saznala s kojeg će mjesta u polufinale. U slučaju pobjede Norvežana, Španjolska će biti druga, a bude li neodlučeno i u slučaju pobjede Šveđana, u polufinale će kao pobjednici skupine 2. Šveđani samo pobjedom mogu u polufinale.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 15:43