StoryEditor
"pali" na kladionici

Španjolska policija uhitila šest osoba zbog sumnje na namještanje utakmica

Piše hina  /  25.02.2023., 18:41h

Španjolska policija privela je šest osoba osumnjičenih za namještanje utakmice španjolskog nogometnog kupa između Huracan Melille i Levantea odigrane 2. prosinca 2021. jer su na kladionicama uplaćivali puno novca na točan rezultat.

Tadašnji prvoligaš Levante pobijedio je u prvom kolu s 8-0 niželigaša iz španjolske enklave na sjeveru Afrike.

Uhićene osobe u Melilli, čiji identitet nije objavljen, zaradile su 30.000 eura uplatom većih iznosa u kladionicama i putem interneta.

"Nakon pritužbi kladionica i La Lige pokrenuli smo opsežnu istragu koja je kulminirala uhićenjem šestero španjolskih državljana", priopćila je španjolska policija.

La Liga, organizator nogometnog natjecanja u Španjolskoj, primila je e-mail od nepoznatog pošiljatelja na svoju službenu adresu gdje se od 2015. godine mogu prijaviti nepravilnosti vezane uz natjecanje.

Policijski istražitelji provjerili su 77 uplata u kladionicama gdje je jedna iznosila 6.000 eura. Također je primijetila masivne uplate putem interneta na točan rezultat i to u intervalu od tri sata.

Španjolska vlada je u ožujku 2020. godine zakonom zabranila javno reklamiranje kladionica i drugih kockarnica kako bi suzbila ovisnost o kockanju u zemlji s 47 milijuna stanovnika.

Na televiziji se ne smiju prikazivati njihove reklame, osim u kratkom periodu usred noći, a sportski klubovi ne smiju nositi njihova imena na dresovima.

Dnevnik.ba

01. lipanj 2023 04:53