StoryEditor
hrvatski napadač

Španjolci se osvrnuli na Dalićevu izjavu da je Petković igrač za Barcelonu i Real kada je pravi

Piše desk  /  17.06.2023., 13:19h

Hrvatska je s ukupnih 4:2 nakon produžetaka pobijedila Nizozemsku i plasirala se u finale Lige nacija. Uspjeh je naravno komentirao i izbornik Zlatko Dalić.

Odgovarao je na pitanja novinara, a jedno se odnosilo na Brunu Petkovića, junaka produžetaka.

"Je li ovo bila najbolja Petkovićeva utakmica za Hrvatsku", zapitali su se novinari.  "Nije, protiv Mađarske u Splitu i Slovačke je bio još bolji. Samo mora biti ozbiljniji u treningu nego što je bio dosad, on ima razinu koja je čudo. On je igrač za Barcelonu i Real kad je pravi", rekao je izbornik. 

S tom tvrdnjom slažu se i novinari španjolskog Mundo Deportiva koji su upravo dan prije finala Hrvatske i Španjolske objavili tekst o Petkoviću, a kao povod su iskoristili baš ovu izjavu. Prisjetili su se sjajne Petkovićeve forme iz 2019. godine i podsjetili na činjenicu da se tada za njega zbilja zanimala Barcelona.

"Dalićeva fraza se možda čini pretjeranom, ali nije tako. Novinske arhive dobro pamte da je u jesen 2019. godine Barcelona bila zainteresirana za Petkovića. Sportski direktor Eric Abidal došao je gledati Petkovića u Rijeku na utakmicu koju je Hrvatska igrala protiv Slovačke i slavila s 3:1", piše Mundo Deportivo i dodaje:

"Za tu pobjedu je Hrvatska mogla zahvaliti, među ostalima, Petkoviću koji je dao gol. U to vrijeme Barcelona je tražila zamjenu za Luisa Suareza, a Abidal je smatrao da bi baš Petković mogao biti taj. Ipak, transfer se na kraju nije dogodio".

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 15:33