StoryEditor
transferi

Španjolci: Real za Gvardiola sprema ponudu koja se ne može odbiti

Piše desk  /  21.01.2023., 10:40h

Joško Gvardiol jedno je od najspominjanijih imena aktualnog prijelaznog roka. Mediji koji prate prelaske igrača vrlo često navode njegovo ime, ističući pritom interes mnogih najjačih europskih klubova, ali i mogući rekord u iznosu za braniče. Uz Manchester City, Chelsea i ostale, jedan od klubova s kojim se hrvatski stoper najčešće dovodi u vezu je Real Madrid.

Ne čini se izgledno da će RB Leipzig dopustiti Gvardiolu da napusti klub već u siječnju, ali pritisak na njemačkog bundesligaša pojačat će se u ljetnom prijelaznom roku. Iz Leipziga su već poručili da nemaju namjere razmatrati eventualne upite za svog stopera pa je tako sportski direktor kluba Max Eberl o ponudama putem e-maila za Gvardiola istaknuo:

"Sve idu u neželjenu poštu. Gvardiol, ponuda, direktni spam. Tako da još nisam dobio nijedan mail."

Ancelotti mora riješiti pitanje obrane

Fichajes piše da će u ljetnom prijelaznom takve mailove slati Real Madrid jer će trener madridskog velikana Carlo Ancelotti morati tražiti rješenja na više pozicija, pri čemu se naglašava da mu posebnu glavobolju zadaje pitanje zadnje linije.

Razmišlja se o Jošku Gvardiolu, piše Fichajes, podsjeća na interes europskih velikana i dodaje da će Real biti spreman "na stol staviti ponudu koja se u ekonomskom smislu ne može odbiti". Iznosit će do 80 milijuna eura.

Real će morati donijeti odluku

"Njemački klub svjestan je porasta vrijednosti Joška Gvardiola u odnosu na prošlu godinu. On je na Svjetskom prvenstvu u Kataru potvrdio da je jedan od najboljih stopera današnjice i Leipzig će to pokušati naplatiti traženjem 100 milijuna eura. Real će morati odlučiti hoće li Gvardiola pretvoriti u najskupljeg braniča svih vremena ili potražiti druga rješenja", navodi se.

Gvardiol je pod ugovorom s RB Leipzigom do ljeta 2027. godine.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 20:48