StoryEditor
"Besmrtni Modrić"

Španjolci: Modrić je veći od Xavija i Inieste. Za sve je zaslužan jedan Hrvat

Piše desk  /  22.08.2022., 22:12h

Modrić je rekao Realu da planira igrati do 40. godine

Luka Modrić je i 19 dana prije 37. rođendana odigrao kao da za njega ne postoje godine ni starost. Briljirao je u Realovoj pobjedi (4:1) kod Celte u drugom kolu La Lige. Sjajno je zabio gol te lijepo asistirao za Viniciusov. Bio je to Modrićev trijumf: spomenuti brazilski suigrač mu se doslovno klanjao, gledatelji u Vigu priredili su mu ovacije kada je izlazio s terena, a španjolski novinari natječu se u hvalospjevima hrvatskoj legendi najvećeg kluba na svijetu, prenosi Index.hr.

Na tom tragu je i članak kultnog Asa, pod naslovom "Besmrtni Modrić". U njemu Španjolci pišu kako Modrić igra možda i najbolji nogomet karijere u periodu života u kojem je većina njegove konkurencije debelo u igračkoj mirovini. Istaknuli su kako Modrić misli igrati još barem tri godine te otkrili tajnu njegove dugovječnosti.

Modrić je rekao Realu da planira igrati do 40. godine

Kako prenosi AS, Modrić im je prenio ono što je rekao i ljudima iz kluba, a tiče se njegova umirovljenja. "Mislim da mogu igrati do 40. godine. Znam da sam u najvećem klubu na svijetu, moram ići malo po malo i uživati", poručio je Modrić.

As dodaje kako će hrvatski veznjak učiniti sve u svojoj moći da prisili Kraljevski klub da mu svaku od iduće tri sezone produži ugovor. Podsjetimo, Real je na primjeru Modrića već napravio mali kompromis jer vrlo teško daje nove ugovore igračima starijima od 32 godine.

"Veći je od Xavija i Inieste. Tajna njegovog uspjeha je profesor kineziologije iz Zagreba"

U dijelu teksta u kojem se dive Modrićevoj dugovječnosti navodi se: "Iniesta je s 34 godine otišao u Japan, a Xavi je s 35 igrao u arapskom svijetu. Nitko ne traje na ovoj razini toliko dugo kao hrvatski veznjak."

"Bit će vođa Hrvatske u Kataru i njen kapetan. To će biti još jedna potvrda njegove veličine, iako su u Realu malo zabrinuti kako će njegovo tijelo reagirati nakon napora u studenom i prosincu, kada se održava Svjetsko prvenstvo", stoji dalje u tekstu.

U priči oko Modrićeve forme i tijela Španjolci ističu zaslugu drugog Hrvata: "Ključni čovjek u ovoj fazi karijere je Vlatko Vučetić, profesor na zagrebačkom Kineziološkom fakultetu. On se još od Svjetskog prvenstva u Rusiji brine o Modrićevoj prehrani i fizičkoj pripremi. Rezultati suradnje njega i genija su nevjerojatni."

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 17:20