StoryEditor
transferi

Southampton silno želi Oršića, ali Dinamov krilni napadač pregovara i s drugim klubovima

Piše desk  /  04.01.2023., 11:59h

Southampton je pretrpio žestok udarac u svom lovu na Mislava Oršića, javlja danas Daily Mail te dodaje da je momčad Nathana Jonesa htjela dovesti krilnog napadača Dinama u transferu teškom 8.5 milijuna eura. Isti medij navodi da je posao ugrožen jer Oršić već pregovara s drugim klubovima.

Doduše, Daily Mail piše da je Southampton, kad su u klubu doznali da Oršić pregovara s drugima, odmah odlučio isto napraviti i sam. Tako je engleski klub krenuo u pregovore s predstavnicima argentinskog Racinga oko transfera 20-godišnjeg Carlosa Alcaraza. 

Radi se o nogometašu koji je ranije povezivan s transferima u Inter i Benficu, a u dosadašnja 83 nastupa za Racing postigao je 12 golova i namjestio njih šest. Zasad nije poznato koliko bi Alcaraz koštao, ali radi se o 10 godina mlađem igraču od Oršića pa se može očekivati da je on ipak skuplja opcija.

Nije prvi put

Podsjetimo, Oršić je umalo u Premier ligi završio prije godinu dana kad je stopiran njegov transfer u Burnley. Tadašnji premierligaš, koji je na kraju sezone ispao iz lige, nudio je Dinamu 10 milijuna eura, no transfer je u zadnji tren bio stopiran.

Oršić je za vjernost Dinamu dobio veći ugovor do 1.2 milijuna eura po sezoni, no nakon Svjetskog prvenstva ponovno se pojavio interes za njega. Ranije se pisalo o brojkama koje se ne poklapaju s onima koje navodi Daily Mail.

Southampton se nalazi u očajnoj situaciji i hitno treba igrača koji bi razbudio momčad Nathana Jonesa. Saintsi imaju pet poraza zaredom, zabili su samo 15 golova u 17 utakmica, ali im zona spasa bježi samo dva boda.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 22:58