Utakmica 5. kola skupine 1 Lige nacija Hrvatska - Danska, Na slici hrvatski igrači slave zgoditak koji je postigao Lovro Majer.DAMIR SENčAR - Hina
StoryEditor
strijelci pogodaka

Sosa: Tri boda su važnija od mog gola; Majer: Ne idemo u Beč po osvetu

Piše HINA  /  23.09.2022., 07:04h

Strijelci za 2-1 pobjedu Hrvatske protiv Danske u susretu 5. kola Lige nacija kojom su "vatreni" izbili na vrh ljestvice na stadionu u Maksimiru bili su rođeni Zagrepčani Borna Sosa i Lovro Majer.

I dok je Sosi to prvi pogodak za reprezentaciju u sedmom nastupu, Majer je u svom devetom pojavljivanju u nacionalnom dresu po treći put zatresao suparničku mrežu, no ovo je daleko važniji gol od prva dva koja je postigao u 7-1 uspjehu protiv Malte.

"Bila je ovo jako intenzivna utakmica protiv odlične ekipe. Danci su opet odigrali jako dobro protiv nas, ali mi smo pokazali da nama pripada prvo mjesto u skupini. Meni je još dodatno drago jer sam postigao gol. Očekujem da u Austriji na pozitivan način okončamo ovu Ligu nacija", rekao je Sosa koji je postigao prvi pogodak na utakmici preciznim plasiranim prizemnim udarcem s 18 metara.

"Prvi mi je na pamet pao Toni Kroos jer znam da je on zabijao takve golove, a sada su mi rekli kako je tako zabijao i Klinsmann. Najvažnije je da nam je on donio tri boda, a dogodio se na stadionu na kojemu sam praktički odrastao i to pred dosta mojih prijatelja i obitelji", prokomentirao je Sosa pogodak, a osvrnuo se i na utakmicu protiv Austrije u Beču za tri dana u kojoj Hrvatska pobjedom može osigurati plasman na završni turnir Lige nacija:

"Zna se da Hrvatska ide na pobjedu bez obzira u kakvoj se situaciji nalazila, a tako će biti i u Beču u nedjelju. Motiv više je i uzvrat za poraz 0-3 u Osijeku. To je nama bio loš dan".

I Majer je naglasio kako je Hrvatska u četvrtak u Maksimiru imala vrlo jakog suparnika u Danskoj.

"Danska je stvarno fenomenalna ekipa, ali mi smo zasluženo pobijedili", kazao je Majer koji je poentirao samo minutu po ulasku na teren, a dvije minute nakon što je Christian Eriksen izjednačio na 1-1.

"To mi je jedan od dražih golova u karijeri, pogotovo što je bio za reprezentaciju i što nas stavlja u dobru situaciju u Ligi nacija. Imamo sve u svojim rukama i idemo završiti posao u Beču".

Uoči posljednjeg kola Hrvatska je na čelu skupine 1 s 10 bodova, jednim više od druge Danske, dok treća Francuska ima pet, a četvrta Austrija četiri boda. Kako je Hrvatska bolja u međusobnom omjeru od Danske, prolazak na završni turnir izmaknut će joj jedino ako Danska u Kopenhagenu svlada Francusku, a Hrvatska ne pobijedi Austriju u Beču. To znači da bi Hrvatska mogla završiti na vrhu skupine i u slučaju poraza ako Danska ne svlada Francusku.

"Sigurno nećemo razmišljati o tome da možemo proći na 'final four' i s porazom. Idemo po pobjedu, samo na taj način razmišljamo. Idemo igrati svoju igru i pobijediti. Ne razmišljamo o osveti", otklonio je mogućnosti kalkuliranja u Beču Majer.

Bila je ovo prva utakmica reprezentacije u Zagrebu nakon dvije godine.

"Uvijek se lijepo vratiti u svoj grad i na stadion na kojemu sam proveo najbolji period života. Atmosfera u reprezentaciji je stvarno odlična. Imamo spoj iskusnih igrača i nas mladih koji smo strašno motivirani i možemo učiti od njih. Gušt je igrati s takvim igračima", dodao je Majer.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 02:30