StoryEditor
transfermarkt

Sosa poskupio za 13 milijuna eura, a jednom drugom Hrvatu cijena skočila za 1650 posto!

Piše desk  /  28.10.2021., 11:14h
Rezime rasta cijena hrvatskih nogometaša na Transfermarktu od početka 2021. godine

Nema loše reklame, primijetit će cinik dok rezimira rast cijena hrvatskih nogometaša na Transfermarktu od početka 2021. godine. Nakon neuspjelog pokušaja vrbovanja za "Elf" i pokajničkog povratka među "vatrene", Borna Sosa prema specijaliziranoj stranici za cijene nogometaša vrijedi 16 milijuna eura, cijena mu je u samo deset mjeseci porasla za čak 13 milijuna eura, pišu Sportske novosti.

Hrvatski bekovi posebno su popularni u ovoj priči jer je u top 10 klubu osvanuo i Josip Stanišić. Na početku godine procjenitelji su ga vrednovali kao komad bižuterije u kutu Nagelsmannove svlačionice, cijena mu je bila tek 200 tisuća eura, a u međuvremenu je Bayernov nogometaš dogurao do vrijednosti od 3,5 milijuna eura (skok od 1650 posto!).

Promocija iz mlade reprezentacije u okruženje Dalićeve momčadi napumpala je i cijenu Luki Ivanušecu. Početkom godine na ovoj tržnici jeftiniji od Mislava Oršića, danas je 22-godišnji dinamovac preskočio suigrača i vrijedi 13,5 milijuna eura. U retrovizoru je ostavio i Brunu Petkovića kojem ispadanje s Dalićeva rostera nije srušilo cijenu te je i on skuplji nego što je bio na početku 2021. godine.

Negdje na tragu Josipa Stanišića nalazi se Roko Šimić, najmlađi član ovog društva. Nakon transfera u RB Salzburg, golgeterske eksplozije u dresu njegova satelitskog kluba Lieferinga te zapaženih nastupa za mladu reprezentaciju, vrijednost Šimića juniora procjenjuju na dva milijuna eura (skok od 700 posto).

Inozemni transferi ljetos su naglasili vidljivost dvojice bivših hajdukovaca: cijena je značajno porasla Tomi Bašiću i Mariju Vuškoviću. Najskuplji u krugu hrvatskih nogometaša kojima je cijena u tekućoj godini rasla jest Marcelo Brozović (vrijednost 40 mil. eura).

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 05:35