StoryEditor
presica vatrenih

Sosa: Nikad nisam doživio ništa slično; Kramarić: Da sam trener, odgovorio bih vam na to pitanje

Piše desk  /  21.11.2022., 08:56h

Borna Sosa i Andrej Kramarić izašli su pred novinare da bi najavili prvu utakmicu Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Kataru i rekli kakva su očekivanja od turnira. Hrvatska Svjetsko prvenstvo otvara utakmicom protiv Maroka u srijedu, a u skupini će igrati još protiv Kanade i Belgije.

"Jako je lijepo biti ovdje. Nikada nisam ništa slično doživio u nogometu. Ipak je Svjetsko prvenstvo jednom u četiri godine i tu se sastaju najbolje reprezentacije svijeta, samim time predstavlja jako kvalitetno natjecanje. Svi mu se veselimo. Još nismo vidjeli stadione. Zanima me kako su ih napravili i kako sve izgleda. Nadamo se dobrom rezultatu", rekao je Sosa u uvodu.

Prije godinu i pol razmišljao si o Njemačkoj, sad si na Svjetskom prvenstvu hrvatskom dresu. Kakav je osjećaj?

"Emocije prolaze kroz mene još od generacije U-14 kad sam igrao za Hrvatsku, pa U-15, pa Svjetsko prvenstvo u Čileu. Ovo Svjetsko prvenstvo  je ostvarenje najvećeg cilja, san za svakog igrača. Presretan sam i jedva čekam da sve krene", rekao je Sosa..

Njegov komentar na Svjetsko prvenstvo usred sezone.

"Što se tiče energetskog dijela, bolje je da je sad nego na kraju sezone.Svi smo zdravi i puni energije za početak."

Maroko.

"Mislim da je pritisak najveći za prvu utakmicu. On nas prati cijelu karijeru, ali početak je uvijek najvažniji i najstresniji. Početak te odredi za ono što slijedi kasnije. Lakše je ako pobijediš prvu utakmicu. Vidjet ćemo kakvi su uvjeti na stadionu, ali bilo bi lijepo pobijediti u prvoj utakmici. To nam je cilj i idemo u srijedu po tri boda."

"Kvalitetni su na desnoj strani. Ona je najaktualnija po medijima. S pravom je tako jer imaju odlične igrače, ali imamo i mi odlične na lijevoj. Utakmica će definitivno biti borbena. Mi znamo njihove kvalitete, oni znaju naše."

"Ne znamo tko će igrati. Ako to budem ja, imat ću težak zadatak. Ali bit će teško i na desnoj strani, lijevo krilo im je odlično, pa i sredina im je dobra. Moramo se braniti kao momčad i napadati kao momčad, a ne pojedinačno. To će presuditi."

Pred Kramarićem je drugo Svjetsko prvenstvo.

"Motivirani smo i pripremamo se za svaku utakmicu, ali trebat će i malo sreće. Imamo kvalitetu i možemo ponoviti rezultat iz Rusije, ali glupo je o tome pričati i to najavljivati. Bitno da prođemo skupinu, a onda ćemo vidjeti što će biti. Konkurencija u napadu? To je normalno i zdravo, tako se motiviramo", istaknuo je i rekao da ima dobar odnos s izbornikom Zlatko Dalićem:

"Meni je važna podrška trenera. Tako je i svakom drugom igraču. Osjećam se slobodniji na terenu, želim dati sve što mogu i imati razlog za slavlje."

Nije htio govoriti o karakteristikama igrača i tome kako će ih izbornik Zlatko Dalić koristiti.

"Da sam trener, odgovorio bih na to pitanje. Budući da nisam trener, ne mogu. A dečki ne bi bili tu da nemaju fenomenalnu kvalitetu, svi znaju o kakvim se igračima radi. Hrvatska je puna potentnih, kvalitetnih i psihički jakih igrača. Oni su spremni igrati na Svjetskom prvenstvu", dodao je.

Kramarić je ranije istaknuo da navija za Messija i da misli da će Brazil osvojiti titulu.

"Mislim da 95 posto nogometaša svjesno da je Messi najbolji igrač koji je ikad igrao i kročio nogom na teren. Takav igrač više se neće roditi. Zato navijam za njega, ali u nekim svojim računicama mislim da će Brazil biti svjetski prvak".

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 17:15