Doha, 23.11.2022.- Utakmica 1.kola F supine Svjetskog nogometnog prvenstva Katar 2022, Hrvatska - Maroko na stadionu Al. Bayt. Na fotografiji Hakim Ziyech, Borna Sosa, Walid Regragui.DAMIR SENčAR - Hina
StoryEditor
lijevi bočni

Sosa: Kontrolirali smo veći dio utakmice, Perišić i ja smo dobro zatvorili Hakimija i Ziyecha. Lijepo je znati da je cijela Hrvatska uz nas

Piše HINA  /  23.11.2022., 14:26h

Za mladog braniča hrvatske reprezentacije Bornu Sosu susret protiv Maroka bio je premijerni nastup na svjetskom prvenstvu.

Hrvatska nije uspjela pobijediti, ali nije niti izgubila, a ispred nje su još dvije utakmice u kojima će tražiti put do osmine finala.

"Jesmo li osvojili bod ili smo izgubili dva?  I jedno i drugo, Maroko je stvarno dobra momčad, odigrali su dobro. Igrali su intenzivno, imali su veliku podršku navijača. Prva je utakmica, otvaranje, to je uvijek teško. Ali mislim da smo pokazali dobre stvari. Kontrolirali smo utakmicu veći dio. Ali nažalost, nismo zabili gol. Imali smo nekoliko polušansi i prilika," kazao je Sosa.

"Utakmica je bila teška, čvrsta i intenzivna. Imali smo jednu odličnu priliku, a u takvim susretima moraš je iskoristiti," dodao je.

Sosa je imao jedan od najtežih izazova na utakmici. Zajedno s Ivanom Perišićem zatvoriti stranu na koji su Achraf Hakimi i Hakim Ziyech.

"Mislim da smo ih dobro zatvorili, nisu imali praktički nikakve šanse. Naravno, onda je Perišić malo nedostajao u napadu. Zadovoljan sam kako sam odigrao, moj primarni zadatak je bio zatvoriti njihovu desnu stranu. Mislim da smo to uspjeli, nisu bili opasni po toj strani. Još da je Vlašić zabio bila bi to i asistencija."

Upravo je Sosa asistirao Vlašiću za najbolju priliku svjetskog doprvaka.

"Vidio sam Kramarića na drugoj stativi i Vlašića na prvoj, Niksi je bio u izglednijoj poziciji, sve smo odlično odigrali, ali treba i malo sreće."

Priznao je kako je premijerni nastup na svjetskom prvenstvu za njega bio poseban trenutak.

"Bio je to jako emotivan trenutak, igraš za svoju državu pred svima koji te znaju na ovaj ili onaj način. Rekli su nam da su ljudi u Hrvatskoj uzimali pauzu na poslu kako bi nas gledali. Lijepo je čuti takve stvari, kada znaš da je cijela Hrvatska uz nas," rekao je dodavši kako dres s ove utakmice ostaje njemu.

Sada slijedi Kanada.

"Želimo pobjedu, željeli smo je i danas. Tako ćemo se i postaviti kako bi pokušali pritisnuti ih i zabiti gol," poručio je.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 14:49