StoryEditor
"to svi rade"

Šokantno priznanje Platinija: Namjestio je ždrijeb Svjetskog prvenstva na kojem su Vatreni osvojili povijesnu broncu!

Piše desk  /  13.12.2021., 12:14h
Platini je bio član organizacijskog odbora turnira te je priznao da su prilikom organizacije priredili namještaljku.

Nekadašnji predsjednik UEFA-e Michel Platini otkrio je da je ždrijeb Svjetskog prvenstva 1998. godine namješten kako bi se Francuska i Brazil sastali tek u finalu. 

Francuzi su bili domaćini Mundijala 1998. godine, a u finalu u Parizu su pobijedili Brazil rezultatom 3:0. 

Platini je bio član organizacijskog odbora turnira te je priznao da su prilikom organizacije priredili namještaljku.

''Kada smo pravili raspored, napravili smo mali trik, Francuska - Brazil u finalu, to je bio san mnogih. Ako mi završimo prvi u grupi i ako Brazilci budu prvi, ne možemo se sastati do finala'', rekao je Platini i dodao: ''Nismo potrošili šest godina organizacije da ne napravimo ovakvo nešto i u finalu ne dobijemo spektakl. Mislite da ostali domaćini Mundijala ne rade isto?''. 

Brazil i Francuska bili su vodeće reprezentacije na FIFA-inoj rang ljestvici, te su bili nositelji uoči ždrijeba za SP 1998. godine. Dva dana prije ždrijeba, FIFA je službeno priopćila da će branitelj naslova Brazil biti smješten u skupinu A, dok će domaćin Francuska biti u skupini C. To je značilo da ako oba tima budu prvoplasirana u svojim grupama, bit će na suprotnim stranama ždrijeba u nokaut fazi, te se neće moći sresti do eventualnog finala. 

To se i dogodilo, a u finalu je Francuska pobijedila Brazil rezultatom 3:0 dvama golovima Zinedine Zidanea i jednim Emanuela Petita. 

FIFA nije željela komentirati ove navode Michela Platinija koji je isključen na osam godina iz svih aktivnosti vezanih za nogomet, prenosi Oslobođenje. 

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 15:16