StoryEditor
zbog stalnih ozljeda

Šok za Cindrića: Barcelona raskinula ugovor s hrvatskim rukometašem

Piše desk  /  23.03.2023., 12:08h

Senzacionalna vijest stiže iz Španjolske. Rukometni klub Barcelona raskida ugovor s hrvatskim reprezentativcem Lukom Cindrićem na kraju sezone. Tu je vijest danas objavio španjolski Sport, koji piše kako je uprava katalonskog kluba priopćila Cindriću da već sad može početi tražiti novi klub.

Ova odluka Barcelone, piše Sport, potaknuta je brojnim ozljedama hrvatskog reprezentativca, a isti izvor citira i izjavu bivšeg legendarnog vratara Barce, a sad sportskog direktora Davida Barrufeta, kako je Hrvat proveo više vremena na sobnom biciklu nego na terenu.

Također, Sport piše kako će raskid ugovora s hrvatskim reprezentativcem značajno olakšati financijsku situaciju u klubu, a Cindrića će na poziciji srednjeg vanjskog moći zamijeniti nedavno potpisani Pol Valera iz Granollersa i Slovenac Domen Makuc. Uz to, u Barceloni vjeruju da srednjeg mogu odigrati Slovenac Blaž Janc te Francuzi Melvyn Richardson, pa čak i Dika Mem.

Cindrić je stigao u Barcelonu 2019. godine iz Kielcea i potpisao je ugovor do 2023. Prije tri godine potpisao je novi, poboljšani ugovor s Kataloncima do 2025., no izgledno je da ga neće odraditi do kraja.

Cindrić je s Barcelonom do sada osvojio dva naslova pobjednika Lige prvaka, tri prvenstva, tri Kupa kralja, tri kupa lige, sezonu u klubu završit će sigurno još jednim domaćim naslovom, a favoriti su i za još jednu Ligu prvaka. Cindrić je bio ključan igrač Vardara u pohodu na europsku krunu 2017., a tada ga je EHF izabrao za igrača godine. 

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 15:18