StoryEditor
nije se iskazao

SofaScore: Ronaldo uvršten u najgoru postavu grupne faze Svjetskog prvenstva

Piše desk  /  04.12.2022., 07:29h

Cristiano Ronaldo uvršten je u najgoru jedanaestorku grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru prema statističkim podacima SofaScorea.

Ni u jednoj utakmici grupne faze kapetan Portugala nije dobio ocjenu višu od 6.8, a postigao je gol u prvoj utakmici protiv Gane.

Tada je poentirao iz prema mnogima nepostojećeg kaznenog udarca, ali se u idućim utakmicama protiv Urugvaja i Južne Koreje nije proslavio. Protiv Urugvaja je pokušao prisvojiti gol koji nije zabio, a Koreancima je lošom obrambenom reakcijom u prekidu skrivio gol.

Uz Ronalda u najgoroj ekipi grupne faza nalaze se tri igrača domaćina Katara, dva igrača Kostarike, te dva Kanađana koji su igrali i u porazu od Hrvatske, Alistair Johnston i Tajon Buchanan. Mnogi smatraju kako bi umjesto Ronalda utakmice za Portugal trebao započinjati Raphael Leao, ali teško je za očekivati da će izbornik Fernando Santos najveću zvijezdu poslati na klupu.

U nokaut fazi Portugal će igrati protiv Švicarske. Utakmica je na rasporedu u utorak, 6. prosinca, u 20 sati po našem vremenu. Pobjednik tog dvoboja u četvrtfinalu će igrati s Marokom ili Španjolskom.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 03:10