StoryEditor
sp u kataru

Soccer ide kući: Nizozemci svladali SAD i prošli u četvrtfinale

Piše hina  /  03.12.2022., 17:59h

Nogometaši Nizozemske prvi su četvrtfinalisti svjetskog prvenstva, kojem je domaćin Katar, nakon 3-1 (2-0) pobjede protiv reprezentacije SAD-a.

Odmah na početku, u 3. minuti, sjajnu je šansu imao najbolji američki igrač Pulišić te su nogometaši SAD-a ostavili bolji dojam u prvom poluvremenu. No, dok su Amerikanci propuštali šanse, Nizozemci su zabijali. U prvih 45 minuta Nizozemska je postigla dva identična pogotka, a strijelci su bili Memphis Depay u 10. i Daleyja Blind u prvoj minuti sudačke nadoknade nakon što je oba puta odlično asistirao Dumfries.

U nastavku susreta obje su reprezentacije imale dosta prilika, pogotovo su opasne bile one nizozemskih nogometaša, no 2-0 je stajalo sve do 76. minute. Tada su SAD-e smanjile na 1-2 neobičnim pogotkom Haji Amira Wrighta. Nizozemska je i definitivno riješila pitanje pobjednika u 81. minuti, a jako dobru svoju predstavu golom je za 3-1 začinio Denzel Dumfries.

Nizozemska će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika dvoboja Argentine i Australije koji će se za ulazak među osam najboljih na svjetskom prvenstvu boriti tijekom subotnje večeri, od 20 sati.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 11:04