StoryEditor
sviđaju li vam se?

Službeno: Predstavljeni dresovi hrvatske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru

Piše desk  /  15.09.2022., 09:41h

Hrvatski nogometni savez je predstavio dres Vatrenih za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Napokon je i službeno poznato u kakvim će dresovima hrvatska nogometna reprezentacija nastupati na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Hrvatski nogometni savez na Twitteru potvrdio je novo ruho Vatrenih u kojem će Luka Modrić, Ivan Perišić i društvo zablistati na svjetskoj smotri koja počinje za nešto više od dva mjeseca.

Na svojoj službenoj stranici HNS je otkrio detalje.

Prva garnitura dresa inspirirana je temom vatrenog srca, savršeno se uklapajući u strastven, radišan i vatren karakter hrvatskog naroda i reprezentacije. Riječ je o redizajniranoj i moderniziranoj verziji kvadratića koji su odavno postali globalno prepoznatljiv simbol hrvatskog ponosa. Neravnomjerno posloženi, donose pravo osvježenje, a na bijeloj površini središnjeg dijela dresa, uz plavi Nikeov logo, i dalje se ponosno ističe grb Hrvatskog nogometnog saveza.

Pričuvni dres dodatno oplemenjuje kultne kvadratiće kroz simboliku prirodnih ljepota i nacionalnog ponosa; oni su u ovom slučaju zamagljeni i valovitih linija u kombinaciji tamnoplave i tirkizne boje, a dizajnirani tako da podsjećaju na plime i oseke Jadranskog mora čiji valovi zapljuskuju hrvatsku obalu. Stilski uzorci prezimena i brojeva na dresovima također su u duhu hrvatske povijesti i tradicije s obzirom na to da su inspirirani povijesnom hrvatskom glagoljicom.

U izradi novih dresova hrvatske nogometne reprezentacije korištena je Nikeova inovativna Dri-FIT ADV tehnologija, napravljeni su od sto posto recikliranog poliestera, izrađenog od recikliranih plastičnih boca, a njihov prozračni materijal sprječava pretjerano znojenje i zagrijavanje tijela.

Dnevnik.ba

07. prosinac 2023 22:10