StoryEditor
reakcije

Slovenski mediji o svojima: Hrvati su nam vratili s kamatama, bili smo bespomoćni

Piše DESK  /  08.09.2021., 08:37h
Razigrana Hrvatska pobijedila je u Splitu potpuno nemoćne slovenske nogometaše s 3-0, koji i dalje mogu biti sretni što s Poljuda nisu otišli s više golova u mreži, pišu slovenski mediji

Nije da su očekivali neko čudo, ali nakon pobjede u Stožicama ranije ove godine, na Poljudu su bar očekivali puno borbeniju igru svojih ljubimaca. Mediji iz  Slovenije nisu zadovoljni igrom svoje reprezentacije. 

"Favorit u skupini H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo opravdao je ulogu i prednost domaćeg terena. Hrvatska je u Splitu pobijedila Sloveniju (3-0). Slovenci su u prvom susretu južnog susjeda golom Sandija Lovrića pobijedili 1-0, dok su Hrvati s kamatama vratili našim nogometašima na Poljudu i slavili s 3-0 te su tako zatvorili vrata Kataru", piše 24ur, prenosi 24sata.hr.

RTV SLO piše kako momčad Matjaž Keka može biti sretna što nije otišla iz Splita do vrha napunjene mreže.

"Razigrana Hrvatska pobijedila je u Splitu potpuno nemoćne slovenske nogometaše s 3-0, koji i dalje mogu biti sretni što s Poljuda nisu otišli s više golova u mreži. Još veći poraz spriječio je Jan Oblak. Katar je daleko."

Siol je slovenskim herojem prozvao golmana Atletico Madrida koji je spriječio još veću katastrofu na Poljudu. A statističkim podacima dokazuju koliko je bolja igrala Hrvatska.

"Jan Oblak imao je puno posla, a njegovu mrežu zatresli su miljenici splitske publike Marko Livaja, Mario Pašalić i Nikola Vlašić. Omjer u udarcima bio je čak 22-6 u korist domaćina, od čega 10-2 u udarcima u okvir gola."

Slovenske novice pak, pišu kako su 'zmajčeki' zasluženo izgubili, da baš nikakve šanse nisu ni imali.

"Hrvati zasluženo i uvjerljivo došli do pobjede, a prilično bespomoćni Slovenci, koji nisu ispalili praktički niti jedan opasan udarac."

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 17:37