StoryEditor
premijer liga bih

Sloga iznenadila Zrinjski

Piše desk  /  14.09.2022., 19:57h

U Modriči je odigran zaostali duel 4. kola Prmeijer lige BiH između Sloge Doboj i Zrinjskog, a konačan rezultat je glasio 1:0 i tako je Sloga iznenadila aktualne prvaka i upisala veliki trijumf.

Prvi pokušaj bilježimo već u drugoj minut. Bilbija je šutirao iz slobodnog udarca, lopta pogađa živi zid.

Nakon toga nekoliko pokušaja gostujuće ekipe preko Jukića i Bilbije, ali lopta je odlazila preko gola. U 23. minuti velika šansa za Bilbiju koji šutira glavom, ali lopta odlazi malo pored gola Sloge. Tri minute kasnije prva prilika i za Slogu, Basrak je iz obećavajuće situacije pucao preko gola, prenosi SportSport.ba.

U 34. minuti veliko slavlje domaćina. Sloga je povela sa 1:0 iz prvog udarca u okvir gola. Krstovski je zatresao mrežu bivšeg kluba nakon asistencije Ristića koji je glavom lijepo spustio loptu.

Velika šansa za goste u 39. minuti. Janković je centrirao, Jakovljević nije najbolje zahvatio loptu iz dobre pozicije i na odmor se otišlo s rezultatom 1:0.

U nastavku ofenzivan nogomet. Gosti su u 52. minuti imali veliku priliku, udarac Ćužea odlazi malo pored gola. Na drugoj strani prijetio je Kulenović.

Igrala se 57. minuta kada je Kulenović izašao sam pred gol Zrinjskog, ali Jakovljević ga stiže u posljednji trenutak i spašava vjerovatno čist pogodak Sloge.

Zrinjski je u nastavku meča bio dosta ofenzivniji, tražili su šansu za pogodak, ali obrana Sloge je to sve fino pratila. U 78. minuti Bilbija u dobroj poziciji, međutim pucao je visoko preko gola.

U 81. minuti Čolić intervenira ispred Jakovljevića, nakon toga šansa i za Memiju, ali odbrana Sloge je izdražala na čelu sa sjajnim vratarom Dabićem i na kraju su Dobojlije upisale veliki trijumf.

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje {linkToSofascore}
17. travanj 2024 03:43