StoryEditor
liga prvaka

Slavni treneri nahvalili Perišića i Brozovića uoči utakmice: "Ako Perišić bude igrao okomito, Liverpool će imati velikih problema braneći ga"

Piše desk  /  16.02.2022., 18:11h
Inter i Liverpool večeras od 21 sat igraju prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka. Talijanska momčad bit će domaćin, a očekuje se da će u prvom sastavu Intera biti hrvatski nogometni reprezentativci Ivan Perišić i Marcelo Brozović. Upravo je njih kao ključne karike Intera istaknuo slavni talijanski trener Claudio Ranieri u razgovoru za Gazzettu dello Sport.

"Od svih imena u Interu ključan bi mogao biti Perišić. On ima izvanrednu sezonu i mogao bi biti pravi čovjek za napasti prostor iza leđa Trenta Alexander-Arnolda, koji odlazi visoko kao da igra krilo", rekao je Ranieri pa dodao: "Htio bih još dodati i Brzovića. On uvijek nameće tempo kad je Inter u posjedu lopte."

Uoči utakmice Perišića je posebno istaknuo i proslavljeni trener Fabio Capello, koji je gostovao na Sky Sportsu.

"Perišića nikad nisam vidio ovakvog. Ako on bude igrao okomito, Liverpool će imati velikih problema braneći ga", rekao je Capello pa dodao: "Jedini problem koji ima Inter u obrani je nedostatak brzine. Ima i najbolju veznu liniju u Italiji. Mislio sam da će ga Napoli moći zaustaviti, ali jednostavno je prevelika razlika između njih", rekao je Capello. 

Podsjetimo, milanski klub uspio je u grupnoj fazi Lige prvaka Šahtaru pobjeći za tri boda i tako proći u drugi krug natjecanja. Liverpool je, pak, jedan od triju klubova koji su grupnu fazu zaključili s maksimalnim učinkom. Upisao je šest pobjeda u jednako toliko susreta.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 18:34