StoryEditor
"Kontrolirala je jna"

Slavni trener Partizana naljutio srbijansku javnost: "Srbija je najodgovornija za rat i krvoproliće na prostoru bivše države"

Piše desk  /  17.08.2022., 07:18h

Slavni crnogorski košarkaški trener i nekadašnji izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević uzdrmao je javnost u Srbiji svojom posljednjom izjavom.

U intervjuu za Antenu Zadar govorio je o govorio o raspadu Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije te otkrio koga od novonastalih država smatra najodgovornijim za krvoproliće.

- Prvo, ja sam Crnogorac i Jugoslaven. Srbija je kontrolirala JNA, zbog toga je Srbija i najodgovornija što nisu izbjegnuti rat i krvoproliće na prostoru bivše države, izjavio je Vujošević.

Ova izjava podigla je mnogo bure u Srbiji, gdje Vujošević već godinama na meti režima Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije. 

Iako Crnogorac, godinama živi u Beogradu, gdje je s velikim uspjehom vodio Partizan, a ima značajnu podršku u dijelu javnosti nesklonom sadašnjem Vučićevom režimu. Bio je i nositelj izborne liste na beogradskim izborima.

Dnevnik.ba

04. listopad 2023 21:02