StoryEditor
Damir Skomina

Slavni slovenski sudac navodno žestoko prozvao UEFA-u i FIFA-u: "Zašto ne uvedete sankcije i SAD-u i Izraelu?" Kasnije je sve demantirao

Piše desk  /  01.03.2022., 14:32h
Na instagram profilu pod imenom umirovljenog nogometnog sudaca iz Slovenije Damira Skomine osvanila je poruka kako se ne slaže s isključenjem Rusije iz svih natjecanja pod okriljem UEFA-e i FIFA-e, te ih je žestoko prozvao pitajući se što je sa sankcijama prema Sjedinjenim Američkim Državama i Izraelu.

FIFA i UEFA su jučer izbacile Rusiju iz svih takmičenja što znači da ova reprezentacija neće nastupati u baražu za Svjetsko prvenstvo koji se treba igrati narednog mjeseca, a ujedno su suspendirani i svi ruski klubovi iz europskih natjecanja.

Mnogi se slažu s ovom odlukom, ali ne i Skomina koji je 2019. godine sudio finale Lige prvaka između Liverpoola i Tottenhama.

"Ne slažem se s ratom i svime što ubija ljude, ali kad se u nogomet umiješa politika, to je šteta. Ako Rusija bude isključena iz svih natjecanja, FIFA i UEFA moraju učiniti isto u slučaju zemalja koje u vodile ratove na Bliskom istoku više od 20 godina. Kao i u slučaju cionističke države koja je zauzela zemlju i ubila toliko ljudi u Palestini", napisano je na Instagramu.

No, dan nakon objave stigao je demantij u kojem slovenski sudac navodi kako je žrtva krađe identiteta na internetu.

"Slovenski sudac Damir Skomina očito je žrtva krađe identiteta na internetu. Instagram račun s njegovim imenom očito je lažan. U medijima se proširila vijest da je Damir Skomina dao svoje mišljenje o ruskoj invaziji na Ukrajinu. Ova pozicija, koju smo također saželi na našim stranicama, lažna je, jer nam je Skomina povjerio da je žrtvom krađe identiteta na internetu, koju je navodno prije nekog vremena prijavio policiji", objavio je portal nogomania.com.

Umirovljeni FIFA-in sudac negira postojanje vlastitog Instagram profila.

Profil s njegovim imenom i prezimenom marljivo objavljuje sadržaje iz njegova života, uključujući i aktualne.

Četrdesetpetogodišnji Slovenac sudio je u međunarodnim utakmicama od 2002., a nastupom u finalu Lige prvaka postao je dio elitnih sudaca koji su sudili u finalima Europske lige (Ajax - Manchester 2017.) i Superkupa Europe (Chelsea - Atletico 2012.).

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 22:42