StoryEditor
prognoza mundijala

Slavni komentatori Sky Sportsa: Belgija će biti prva...Nikad ne sumnjaj u Hrvatsku...Oni uvijek igraju dobro na velikim turnirima

Piše desk  /  16.11.2022., 07:30h

Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje u nedjelju i trajat će do 18. prosinca. Umirovljeni nogometaši Roy Keane, Micah Richards i Gary Neville, danas stručni komentatori Sky Sportsa, u reklami pred natjecanje najavili su grupnu fazu natjecanja. Podsjetimo, Hrvatska je u skupini F s Belgijom, Kanadom i Marokom.

Sva trojica smatraju kako će Belgija završiti na prvom mjestu te u osmini finala igrati protiv Njemačke, koja će u skupini E biti druga. "Hrvatska, nikad ne sumnjaj u nju. Modrić, Perišić, Brozović...", rekao je Richards, bivši engleski reprezentativac i nekadašnji član Manchester Cityja, Fiorentine i Aston Ville.

"Oni uvijek dobro igraju na velikim turnirima, zar ne", dodao je Keane, koji je igrao u Manchester Unitedu. "Uuuu, trebali bi uspjeti s ovom momčadi. Ima nešto u toj Hrvatskoj", smatra Richards, dok je Neville dodao: "Može se raspravljati. Hrvatska bi mogla završiti kao prva, a Belgija druga." No Keane vjeruje da će Belgija biti prva, a Hrvatska druga.

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić 9. studenog objavio je popis igrača za Svjetsko prvenstvo koje će se prvi put odigrati tijekom zime i premijerno u bliskoistočnoj državi. Prije no što Hrvatska protiv Maroka 23. studenog u 11 sati krene s prvom utakmicom Mundijala, Dalićeva momčad danas u 13 sati odradit će prijateljsku utakmicu sa Saudijskom Arabijom.

"Nismo mogli odigrati više od jedne pripremne utakmice, a vjerujem da će nam ova koristiti. Ne igramo sa Saudijskom Arabijom zato što je njen izbornik bivši izbornik Maroka, ali to je nešto što nam sigurno može koristiti.

Trebala nam je utakmica sa Saudijskom Arabijom, ona igra kao Maroko. Pokazala je dobru volju i dobrodošlicu nama, željeli smo biti blizu Katara da se što bolje pripremimo. Saudijska Arabija nam je izašla ususret", rekao je Dalić na konferenciji za medije pa objasnio zašto je promijenjena satnica utakmica sa Saudijskom Arabijom:

"Utakmica protiv Maroka nam je u 13 sati, mislim da i Saudijska Arabija igra u takvom terminu. Htjeli smo prilagoditi termin prijateljske utakmice, s obzirom na to da će biti prevruće, s obzirom na to da je vrlo vruće u 13 sati, kako bismo sačuvali svježinu igrača."

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 10:51