StoryEditor
tehnika i vizija

Slavni Francuz pojasnio zašto Modrić dominira u kasnim tridesetima

Piše desk  /  04.05.2022., 13:20h
Bivši trener Arsenala Arsene Wenger, koji danas obnaša dužnost FIFA-inog čovjeka za globalni razvoj nogometa, za beIn SPORTS objasnio je zašto su igrači stariji od 30 godina danas najbolji na svijetu. Kao primjere naveo je Lea Messija, Cristiana Ronalda, Karima Benzemu, Roberta Lewandowskog, Thomasa Mullera, pa i kapetana hrvatske reprezentacije Luku Modrića.

"Rekao bih da je stvar u načinu shvaćanja igre, njihovoj inteligenciji i tehničkoj kvaliteti. Kako bi se izvelo Modrićevo dodavanje vanjskim dijelom kopačke protiv Chelseaja potrebni su odlična vizija, sposobnost predviđanja i iznimna tehnička kvaliteta", rekao je Wenger, prenosi Index Sport.

"Tako se vraćamo na tu tehničku kvalitetu. Svi ti igrači imaju iznimnu tehničku kvalitetu. Oni igru shvaćaju brže od ostalih", smatra Francuz. "Volim gledati Benzemu kada je lopta u širini. Svi mirno stoje, a on je na potezu. Na nevjerojatan način čita kuda lopta ide", nastavio je Wenger.

"Možda precjenjujemo fizičku sposobnost. Ali što svi kažu kada izgubiš, a kao trener vidiš da je tvoja momčad pretrčala 112 kilometara, dok su suparnici imali 120 kilometara? Kažu da ne trčiš dovoljno", nastavio je Wenger.

Potvrdio je, ujedno, kako momčad može biti spremna koristiti igrača koji će manje trčati, no zato će donositi pametne odluke. "Kao što u NFL-u quarterback baca loptu za trkača. Imaš igrača koji daje loptu i onoga koji je posprema u gol. Ako to nemaš, izgubit ćeš utakmicu. Ponekad to zaboravimo, a u najboljim ekipama postoje takvi nogometaši."

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 11:17