StoryEditor
transferi

Sky Sports: Barcelona već u siječnju želi dovesti Juranovića

Piše desk  /  20.12.2022., 10:55h

Josip Juranović (27), desni bočni Hrvatske, jedna je od bajkovitih priča Svjetskog prvenstva. Impresivnom dvosmjernom igrom na svojoj strani u četvrtfinalnoj pobjedi Hrvatske nad Brazilom (1:1, 4:2 nakon penala) natjerao je brazilskog izbornika Titea da već u 64. minuti zamijeni Viniciusa Juniora, zvijezdu Reala i favorita za svjetski naslov.

Međutim, donedavno nije izgledalo da će Juranović ostvarivati ovako spektakularne uspjehe. U siječnju 2015. došao je u Hajduk kao napadač trećeligaša TIM Kabela iz Dubrave. Na Poljudu je morao postati desni bek, a to je napravio tako što je postao i reprezentativac Hrvatske te kapetan Hajduka. Ipak, cijelo vrijeme u Splitu su ga pratile sumnje, pa i omalovažavanja.

Zato je u ljeto 2020., nakon pet i pol godina na Poljudu, prodan u Legiju iz Varšave. Odšteta koju je Hajduk dobio iznosila je samo 400 tisuća eura. U poljskom velikanu Juranović je igrao tako da je za samo godinu dana otišao u Celtic za tri milijuna eura odštete Legiji. Sada ga pak Transfermarkt cijeni 6.5 milijuna eura.

Barcelona ga želi odmah

Napominjemo da je ova procjena napravljena prije SP-a, na kojem je Juranović zaustavio Viniciusa, procijenjenog na 120 milijuna eura. Sky Sports sada piše da je Juranović prvi izbor Barcelone za poziciju desnog bočnog te da ga jedan od najvećih svjetskih klubova želi dovesti već idućeg mjeseca, u zimskom prijelaznom roku.

Međutim, to nije sve. "Juranovića prate i Atletico Madrid te dva kluba iz Premiershipa", otkriva spomenuti izvor te dodaje: "Celtic je još prije želio produljiti ugovor s Juranovićem iako on traje sve do 2026., ali su pregovori o novom ugovoru zastali prije SP-a jer strane nisu mogle postići dogovor.

Celtic nudi Juranoviću novi ugovor, ali mu je već doveo nasljednika

Naravno, sada obje strane čeka potpuno nova situacija jer u zadnjih mjesec dana Juranović je postao hit igrač na tržištu. Celtic mu je dao tjedan dana slobodno nakon SP-a, ali kada se vrati s odmora, sjest će s njim ne samo kako bi nastavili pregovore oko poboljšanja i produljenja ugovora nego i kako bi razmotrili ponude za njega."

Celtic dakle želi zadržati Juranovića, ali već je kupio zamjenu za njega. To je igrač kojeg smo upoznali na SP-u, Alistair Johnston, desni bočni Kanade. Celtic je platio 4 milijuna eura Montrealu za igrača koji u Glasgow dolazi u siječnju. Osim njega, na poziciji desnog beka ima i Anthonyja Ralstona, koji je ove jeseni često igrao u prvoj momčadi umjesto Juranovića.

Trener se već pomirio s njegovim odlaskom

Ne čudi dakle da se s Juranovićevim odlaskom pomirio i Celticov trener Ange Postecoglou. Ovako je odgovorio na pitanje o izglednom transferu desnog bočnog: "Želimo da se velikani zanimaju za naše igrače i da se u tom kontekstu govori i piše o našem klubu. To što ih žele takvi klubovi dokaz je da u Celticu radimo jako dobro. Juranović je jako dobro odigrao na SP-u i to je još jedan dokaz da se jako razvio otkako je u našem klubu."

Može li Barcelona odmah dovesti Juranovića?

Barcelonin predsjednik Joan Laporta je prije mjesec dana ovako govorio o mogućnosti da se klub pojača u zimskom prijelaznom roku: "Pravila financijskog fair playa španjolske lige nam to ne dopuštaju, ali nadamo se da ćemo s ostalim klubovima Primere uspjeti uvjeriti La Ligu da bude fleksibilnija u interpretaciji pravila, kako bismo Barcelonu učinili još jačom."

Ako bi Barcelona to uspjela ostvariti dovođenjem Juranovića, njemu bi konkurencija na mjestu desnog bočnog bio Alejandro Balde, mladić (19) koji je inače lijevi bek, ali je s desne strane istisnuo Hectora Bellerina i Sergija Roberta. 

Dnevnik.ba

13. travanj 2024 16:14