StoryEditor
prekid

Skandal na utakmici ŽNK Široki Brijeg u Živinicama

Piše desk  /  29.03.2022., 07:06h
Novi skandal u bh. nogometu dogodio se u nedjelju u 14. kolu ženske Premijer lige BiH odigranom u Živinicama, gdje je ŽFK Fortuna dočekala ŽNK Široki Brijeg, piše jabuka.tv.

Fortuna je od 18. minute vodila rezultatom 1:0, a problem je nastao početkom drugog poluvremena kada su policajci, koji moraju biti prisutni na utakmicama, napustili stadion.

Delegatkinja Nasiha Smajić to je primijetila i pozvala sutkinju Milanu Marković kako bi zaustavila igru. Prekid je trajao nekoliko minuta, a domaćin je pozvao policijsku postaju kako bi poslali patrolu nazad na stadion.

Iz policije su navodno kazali da se službenici ubrzo vraćaju, ali nakon što se to nije dogodilo, sutkinja Marković je u dogovoru s delegatkinjom Smajić svirala kraj utakmice u 64. minuti.

Iz ŽFK Fortuna su uputili priopćenje javnosti:

Delegatkinja je bez imalo prikrivanja i ranije na utakmici pokazivala pristranost gostujućoj ekipi, ali potez koji je napravila naprosto mjerljiv je potezom očajnika koji na svaki način mora ispoštovati dogovoreno, a to je da ošteti ŽFK Fortuna Živinice. Naše cure su ostavile srce na terenu i potvrdili bi pobjedu s još kojim zgoditkom, ali delegatkinja je uvidjela očito i prekinula utakmicu jer policijski službenici PU Živinice, koji su prisustvovali brifingu tj. provjeri iste delegatkinje koju obavlja na početku utakmice i prijavili se da su tu.

Dotična je prekinula utakmicu u 60-tim minutama jer nije vidjela službenike koji su otišli do BP In vivo na toalet i nakon nepunih pet minuta ista je svirala za kraj utakmice iz samo njoj poznatih razloga, a policija se već pojavila i pokušala objasniti da je izašla nekoliko minuta i odmah se vratila. Na utakmici su prisustvovali predstavnici medija, zatim zastupnici i simpatizeri drugih premijerligaša, zajedno s upravom i igračicama Fortune, i mnogi prisutni ostali su nijemo i u nevjerici gledati delegatkinju kako napušta stadion.

Apeliram na sve državne sektore koje prate prate sport i kulturu da se ovakva jedna samovolja koja jasno pokazuje u kojem smjeru vodi i je li želimo takvu BiH, disciplinski kazni i bude primjer da želimo novu pravednu i ne koruptivnu BiH, priopćeno je iz Fortune Živinice.

Za portal jabuka.tv situaciju je komentirao trener ŽNK Široki Brijeg Ivan Kvesić.

Već i prije samog početka utakmice kasnila je Hitna pomoć i delegatkinja je govorila ako ne dođu na vrijeme da će biti upitno što će biti s utakmicom, ali su se pojavili kao i policija te se odigralo prvo poluvrijeme. Početkom drugog poluvremena delegatkinja je primijetila da nema policije, nakon čega ih je nazvala kako bi provjerila zašto ih nema jer se utakmica ne može igrati bez hitne i policije, na što su oni odgovorili nešto kao da im je smjena završila. Ona im je na to rekla da se ne može igrati bez policije i tražila je da se vrate i ako to ne učine u roku od 15 minuta, da je to po pravilniku prekid utakmice, otkriva Kvesić i nastavlja:

Mi smo čekali 15-20 minuta, nakon čega su uslijedile konzultacije delegatkinje sa sutkinjama i odlučeno je da se utakmica prekine. Rečeno nam je da odemo u svlačionicu, gdje smo se mi presvukli i istuširali, a potom i vratili u Široki Brijeg.

Kvesić je otkrio i kako bi po pravilu rezultat trebao biti registriran 3:0 u korist ŽNK Široki Brijeg, a više će se znati u utorak kada bi  trebala zasjedati Natjecateljska komisija.

Dnevnik.ba

20. lipanj 2024 13:04