StoryEditor
hrvati u europi

Sjajni nastupi Sose i Budimira: Ante je prekinuo čudesni niz, ali je opet izravno sudjelovao kod gola

Piše desk  /  09.05.2022., 07:10h
Ove nedjelje, u cijelom brdu utakmica europskih prvenstava, valja izdvojiti dvije u kojima su glavni akter bili hrvatski nogometaši.

U dvoboju 35. kola španjolskog prvenstva bodove su podijelili nogometaši Espanyola i Osasune koji su odigrali 1-1.Gosti su poveli u 42. minuti.

Strijelac je bio Kike Barja, a asistirao mu je hrvatski napadač Ante Budimir. Inače, na ovoj utakmici je stao sjajan niz Budimira koji je prethodno, u šest ligaških utakmica, bio strijelac za Osasunu. Budimir je protiv Espanyola odigrao cijelu utakmicu.

Do boda je Espanyol došao pogotkom Nice Melameda u 67. minuti. Obje se momčadi nalaze u miru sredine ljestvice. Espanyol je trinaesti, a Osasuna deveta.

Hrvatski nogometni reprezentativac Borna Sosa bio je asistent za drugi pogodak Stuttgarta koji je u susretu 33. kola njemačkog prvenstva na gostovanju kod prvaka Bayerna igrao 2-2 (1-2). Stuttgart, koji se bori za ostanak, poveo je u Muenchenu golom Tiaga Tomasa (9), no Gnabry (35) i Mueller (44) su pred kraj prvog dijela preokrenuli, da bi Kalajdžić (52) nakon ubačaja Sose početkom nastavka postavio konačnih 2-2.

Sosa je odigrao čitav susret za Stuttgart, dok je Josip Stanišić ostao na klupi Bayerna.

Uoči posljednjeg kola Stuttgart se nalazi na 16. mjestu ljestvice sa 30 bodova, a to mjesto vodi u kvalifikacije za ostanak protiv trećeg sastava druge lige. Tri boda više ima 15. Hertha, koja drži posljednje mjesto koje osigurava ostanak, a tri manje 17. Arminia koja je u zoni ispadanja.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 21:56