StoryEditor
la liga

Sjajna večer Luke Modrića: Zabio gol i upisao asistenciju u pobjedi Reala

Piše desk  /  18.12.2023., 08:45h

U posljednjem nedjeljnom ogledu 17. kola španjolske La Lige nogometaši madridskog Reala uvjerljivom su predstavom pred svojim navijačima svladali Villarreal 4:1.

Jedan od najboljih igrača na terenu bio je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić koji je odigrao cijelu utakmicu, a sve je začinio premijernim golom ove sezone, ali i sjajnom asistencijom. Prvo je Modrić u 23. minuti pogodio okvir vrata pucajući s 18 metara, a samo dvije minute kasnije majstorski je reagirao, potkopao loptu te asistirao Judea Bellinghamu koji je glavom pogodio za 1:0 Reala.

U prvom poluvremenu još je za Real bio strijelac Rodrygo, dok su u nastavku pogađali Brahim Diaz i Modrić koji je u 68. minuti postavio konačnih 4:1. Dočekao je Modrić loptu malo iskosa, na desetak metara te je precizno pogodio suprotni kut za zaključak domaćeg slavlja. Na drugoj strani jedini je strijelac bio Morales.

Real je opet prvi na ljestvici. Ima bod više od Girone, ali i utakmicu više. Trećeplasirana Barcelona zaostaje za Realom sedam bodova. U uvodne tri nedjeljne utakmice ovog kola nije bilo pobjednika, a jedino su golovi postignuti u susretu Las Palmasa i Cadiza koji su odigrali 1:1. Bliže slavlju bio je domaći sastav koji je poveo već u sedmoj minuti golom Pejina te je vodio sve do završnice. No, u 83. minuti Chris Ramos je  postavio konačnih 1:1.

Las Palmas je ostao na devetom mjestu, dok je Cadiz skočio je na 16. mjesto. U prve dvije nedjeljne utakmice nije postignut ni jedan pogodak. Tako su u San Sebastianu odigrali Real Sociedad i Betis. Gostima iz Seville je to bio treći prvenstveni remi u nizu, dok je Real Sociedad zadržao ligaški ritam bez poraza. U posljednjih pet utakmica Real Sociedad je ostvario tri pobjede i dva remija, a klub iz San Sebastiana je i dalje na šestom mjestu ljestvice. Betis je jednu poziciju ispod svog nedjeljnog suparnika.

Nogometaši Almerije i dalje su bez prvenstvene pobjede u La Ligi, na domaćem teren su odigrali 0:0 protiv Mallorce. Almeria je posljednja na ljestvici te sada ima pet neodlučenih rezultata i čak 12 poraza. Mallorca je u posljednje četiri utakmice upisala pobjedu i tri remija, a nedjeljnim rezultatom bez golova nastavljen je niz tog kluba pa tako Mallorca nije primila ligaški pogodak u zadnja tri nastupa te je ostala na 15. mjestu. Zadnji susret na rasporedu je u ponedjeljak, a igraju Girona - Alaves.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 02:01